Mini trimsykkel TEST 2023

Minitreningssykler er små treningsmaskiner med pedaler som kan brukes til å trene både armer og ben.

De brukes spesielt til rehabilitering og til eldre, men alle kan ha nytte av dem.

‘Hvis du sitter mye ned på jobben, kan de være en god måte å få kroppen og blodomløpet i gang.

I denne artikkelen har vi sett på de ulike modellene og hvem som kan ha nytte av hva. Du kan bruke innholdsfortegnelsen nedenfor for å hoppe inn i artikkelen.

Hvem kan ha nytte av en mini trimsykkel?

Alle kan have gavn af en mini motionscykel, men dens lille størrelse og mulighed for motoriseret bevægelse, gør den særlig velegnet til personer der har brug for en måde at træne på, mens de sidder ned.

Det kan for eksempel være efter en operation eller under kontorbordet, hvis du sidder meget ned på arbejdet.

En mini motionscykel er også velegnet til dig der har dårlig balance og derfor har svært ved at sidde på et sæde. Måske har en læge eller fysioterapeut anbefalet dig at købe en?

«Hvis du bruker sykkelen regelmessig, er det ... en helsegevinst for den enkelte ansatte
Dr Ian Campbell
Lege og forsker i JP.dk

En mini trimsykkel er også veldig bra for de eldre som ikke får beveget seg så mye. Den er enkel å bruke og krever ikke at du går ut døren og ned til treningsstudioet. Bare sett deg ned på sofaen og se en krim og tråkke i mellomtiden. Helsetilsynet anbefaler at alle trener minst 30 minutter om dagen.

Anbefalte mini trimsykler og pedaltrenere

Minibike Raryo

Butik Pris Les mer
949,00 NOK → Les mer

Denne billige minitreningssykkelen fra Raryo er en klassisk, enkel pedaltrener med variabel motstand og display.

Den er enkel å bruke og har motstand som kan stilles inn i 10 nivåer.

Bruk den til både armer og ben på en sklisikker overflate.

Når du er ferdig med treningen kan du brette den sammen slik at den nesten ikke tar opp noe.

Bemærk at denne pedaltræner ikke er motoriseret.

Titan Life mini trimsykkel med motor

Butik Pris Les mer

Denne elektriske pedaltreneren fra Titan har en motor som kan drive pedalene rundt av seg selv. Den er ideell for personer med redusert styrke i armer eller ben. Bra for rehabilitering og for å få i gang blodsirkulasjonen etter å ha sovet eller sittet ned over lengre tid.

Motoren lar deg trene muskler, ledd og kretsløp effektivt, uavhengig av utgangspunktet ditt. Bare legg føttene eller hendene i maskinen og trykk på. Du velger selv hvilken hastighet og retning maskinen skal kjøre i.

Pedaltreneren kan betjenes med en fjernkontroll.

Hva hjelper en pedaltrener med?

En mini trimsykkel er nok mindre, men gir samme resultat som en vanlig trimsykkel. Det vil si at det styrker muskler og ledd, gir bedre kondisjon (hjerte) og setter fart på sirkulasjonen. Ønsker du en hardere treningsøkt med svette på pannen og vekttap, så er nok en vanlig treningssykkel et bedre valg.

Hvilke alternativer finns det til en mini motionscykel?

En pedaltrener er nok spesielt et verktøy for eldre og personer med nedsatt styrke i armer og ben. Det betyr ikke at andre ikke kan bruke det, men her er det andre gode alternativer også.

Treningssykler med lavt innsteg

Er du frisk og sprek, men ikke fullt så smidig som før, kan en trimsykkel med lav innstigning være et godt alternativ. Her får du en ekte treningssykkel, med de valgene som følger med, men sykkelen er laget med lavt innsteg. Det gjør det enkelt å komme seg opp i setet og av igjen. Når du først er i setet, kan du få en mer utfordrende treningsøkt enn på pedaltreneren.

Sammenleggbar treningssykkel

En sammenleggbar treningssykkel kan være en løsning hvis plass er det største problemet. Her får du en ekte treningssykkel med magnetisk motstand, som brettes på langs og derfor bruker mye mindre plass. Oppbevar den i et skap og ta den ut når du trenger den.

Bruk på jobb, på bordet eller i sofaen

Minitreningssyklene har spesielt én fordel, nemlig at de er små og kompakte. Den lar deg bruke hvor som helst, når som helst. Legg dem under kontorpulten, på armtreningsbordet eller på gulvet mens du sitter på sofaen. Enkelt og praktisk. Når du er ferdig kan maskinen enkelt lagres vekk igjen.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general