Hvor mange kalorier forbrenner du ved å sykle?

Så mange kalorier du forbrenner ved å sykle

Du forbrenner i gjennomsnitt 600-800 kalorier i timen ved å sykle i moderat til høyt tempo, men en trent syklist kan forbrenne opptil 1200 kalorier i timen. Men å sykle på flat vei for lavhastighetstransport brenner bare rundt 500 kalorier i timen.

Når du sykler kan du som en tommelfingerregel regne med å forbrenne 10 kalorier for hvert minutt du sykler – hvis du gjør det bra.
Henrik Duer
Treningsekspert

Hvor mange kalorier forbrenner du trimsykkel og spinning?

De fleste som har prøvd spinning er godt klar over at spinning er sykt hard trening. Det forteller det gjennomvåte treningstøyet alt om. Men du forbrenner ikke nødvendigvis flere eller færre kalorier på en spinningsykkel, treningssykkel eller vanlig sykkel. Alt avhenger av intensiteten din.

Ifølge Videnskab.dk kan en «super-mosjonist» treffe 1000 til 1200 kcal i timen, mens den gjennomsnittlige spinningsyklisten treffer et sted mellom 600 og 800 kcal.

Hvor mange kalorier forbrenner en elitesyklist?

Hvor mange kalorier forbrenner de egentlig, de norske syklistene når de legger ut på franske landeveier i Tour De France?

Svaret er… ca. 1200 kalorier i timen.

Det amerikanske magasinet Forbes har regnet ut tallene og kommet frem til at en Tour De France-syklist i gjennomsnitt forbrenner ca. 1200 kalorier i timen, som dekker «lette» stadier som krever ca. 4000-6000 kcal for å komme gjennom og så de harde fjelletapene som krever opptil 7000 kalorier.

Maksimalt beregnet kaloriforbruk pr. time står for Miguel Indurain (hvem ellers?), da han i 1994 forsøkte å sette tidsrekord. Her tråkket han med 500 watt i hele timen eksperimentet varte, med en svimlende snitthastighet på 55km/t. Det gir et kaloriforbruk på 1700 kcal i timen og ifølge Videnskab.dk er det noe i nærheten av det maksimale en person kan forbrenne i timen.

De 1200 kaloriene per time er definitivt mer enn de fleste forbrenner per time, men der det virkelig blir ekstremt er at denne gjennomsnittlige forbrenningen varer i 4-6 timer pr. etape, hver dag, i 21 dager!

Så selv om det nok er idretter og idrettsutøvere som forbrenner mer enn syklister, er det neppe mange som forbrenner flere kalorier, sett over en periode på 2-3 uker.

Så hvis du synes det er vanskelig å forbrenne nok kalorier, er det bare å sette seg på sykkelen og få sykkelen noen lange turer på 4-6 timer!

Hvor mye forbrenner du av å sykle på elsykkel?

Elsykkelen er intet mindre enn genial for oss pendlere, den er billigere enn bilen, den er mer fleksibel enn bussen, men hjelper det egentlig å sykle med motor?

Ja, sier ekspertene, det kan lett gi god trening å hoppe på elsykkelen.

Ved å sykle på el-sykkel i moderat tempo forbrenner du i snitt 300-350 kalorier i timen.
Marina Aaagaard
Blogger og Treningsekspert

Til sammenligning forbrenner du ca. 600-800 kalorier ved å sykle på vanlig sykkel.

Det er også bevist at flere tar sykkelen, selv når været ikke er så bra, når det er motor på sykkelen. Sett over et helt år vil elsykkelen dermed samle noen av kaloriene på den vanlige sykkelen, dersom du sykler på dager motivasjonen ellers ville manglet på en vanlig sykkel.

Forbrenning: Sykkel mot Løp

Hva forbrenner egentlig mest kalorier, sykling eller løping? Svaret er at de i bunn og grunn er like effektive til å få ned kiloene, men bare hvis du holder samme intensitet.

Treningsekspert Henrik Duer, bruker følgende eksempel i en artikkel i BT:

  • En person på 65 pund forbrenner omtrent 345 kalorier på en 30-minutters løpetur.
    En person som veier 65 kilo forbrenner også 345 kalorier ved 30 minutters sykling i høyt tempo.

Det er imidlertid ikke så enkelt, for sykling og løping er to vidt forskjellige typer trening.

Når du løper må du hele tiden fortsette, du kommer rett og slett ikke frem hvis du ikke bruker energi. Det krever samme, konstante energi, for å holde samme hastighet når du løper.

Husk intensiteten når du sykler

Når du sykler bruker du også energi, men her kan det variere veldig mye hvor mye energi samme hastighet krever. Bare tenk på når du kjører nedover eller har mye medvind. Det krever derfor en ekstra innsats for å holde samme intensitet på sykkelen.

En god måte å spore intensiteten på er å bruke en pulsmåler eller treningsmåler. Her kan du se pulsen din gjennom hele treningsprosessen og se om det er tider du slakker litt for mye på intensiteten. Mange blir overrasket over at pulsen lett kan falle når man har medvind og farten er høy.

Skal du forbrenne maks på sykkelen, krever det at du har god sans for pulsen og dermed intensiteten din. Når det er medvind må du øke intensiteten ekstra. Derfor er det også best å sykle utenfor byene, hvor det er rom for å få fart.

Flere fordeler med sykling fremfor løping

Når det er sagt, er det også fordeler med å sykle fremfor å løpe. Ikke minst er sykkelen langt mindre hard mot kroppen. Dette er spesielt en stor fordel hvis du er overvektig. Dette sier Morten Zacho, lege ved Rigshospitalet:

“Overvektige mennesker kan føle seg ukomfortable med å løpe fordi det hele spretter opp og ned og du har mye kroppsvekt å bære i hvert eneste steg. Sykling kan være en mye bedre løsning, sier han.

En ting er hvor mange kalorier du forbrenner på en løpetur eller en sykkeltur, noe annet er hvor mange løpeturer eller sykkelturer det blir på en uke. Og her er nok sykkelen vinneren for de fleste. Det er rett og slett lettere for mange å komme seg ut på sykkelen, selv når kroppen verker litt.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general