Tredemølle best i test 2024

Med tredemølle hjemme kan du løpe hele året. Du trenger ikke å gå ut i regn og kulde i de harde månedene eller komme i konflikt med tiden til barn og familie.

I stedet kan du trene akkurat når det passer deg, før jobb, sent på kvelden eller når det bare passer.

 Les videre og se hvilken tredemølle vi anbefaler for dine behov. Se testvinnerne rett nedenfor.

Nordic Track Commercial 2950
Best for treningssentre og treningsrom
Sole F63 2020
TESTVINNER: Best for hjemmegym
ProForm City L6
Best av de billige

Topp 3 populære tredemøller

Mye har skjedd med utviklingen av tredemøller for enkeltpersoner. Det er mange modeller å velge mellom og like mange priser, men hvilken bør du velge? I denne artikkelen har vi vært testet en rekke av Abilicas mest populære tredemøller.

Vi har også samlet en rekke populære tredemøller fra andre forhandlere. Her har du også muligheten til å søke i databasen vår for å finne et godt tilbud. Vi oppdaterer priser og tilbud automatisk hver dag.

Les hele artikkelen eller bruk innholdsfortegnelsen nedenfor.

Sole F63

Butik Pris Les mer
19.999,00 NOK → Les mer

Vår testvinner er Sole F63 som både er en testvinner i Pricerunner’s test av tredemøller og anbefales av den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports, som tilsvarer vår TENK.

Sole F63 er en sammenleggbar tredemølle med 3 hk motor, maksimal hastighet på 20 km / t og en maksimal økning på 15%.

Sole F63 er en anbefalt budsjettmodell som scoret utmerket generelt.
Tredemølle fra populært kanadisk selskap

Sole er et kanadisk selskap som har levert treningsapparater til enkeltpersoner, hoteller og fitnesskjeder i flere tiår. Hvis du bor på et Hilton-hotell, finner du for eksempel Sole-produkter.

Dette er luksusprodukter for privatpersoner og bedrifter i kvalitet som kan konkurrere med treningssentrene.

Sole F63-modellen er et produkt i øvre ende av tredemøller for private og treningsrom, som plasserer den i middelklassen når det gjelder pris.

Topp byggekvalitet og funksjoner

Det første du vil legge merke til når du ser Sole F63 er hvor profesjonell tredemøllen er. Den er robust, lekker og full av funksjoner. Det er en holder til nettbrett og iPhone som kan kobles til med Bluetooth, og det er plass til vannflasken blant annet.

De billigere tredemøllene føles sjelden lik de fra treningsstudioet, men det gjør Sole F63, som tåler mye slitasje. Tredemøllen har for eksempel en maksimal vekt på 148 kg, så for de fleste vil tredemøllen føles veldig stabil selv under rask løping og sprint.

Bra for knær og ledd

Sole F63 har det patenterte Sole Flex-dempingssystemet som reduserer belastningen på ledd og knær med opptil 40%.

Den “hoppende” overflaten absorberer støtene dine når du løper, noe som er spesielt viktig for deg som løper intervaller i høy hastighet.

En avledet effekt av dempingsystemet er også at tredemøllen lager mindre støy.

Masterfit TP150

Det norske selskapet Abilica lager noen av verdens beste treningsapparater til hjemmebruk, noe vi her på Fitfact har bekreftet i våre egne tester flere ganger.

«Masterfit er Abilicas egenproduserte serie med treningsmaskiner i toppklasse. Her får du topp kvalitet til en lavere pris enn de kjente merkenavnene.

Masterfit TP150, som er den nest billigste tredemøllen hos Abilica, er dermed ikke noe unntak. Det er en tredemølle i kjent Abilica-kvalitet, med mange funksjoner og ytelse og selvfølgelig den gode servicen som Abilica står for (4,5 stjerner av 5 på Trustpilot).

Tredemøllen har en motoreffekt på 2,25 HK, noe som gir en maksimal hastighet på 18 km/t. Det er mulighet for 15 forskjellige stigningsnivåer.

Masterfit 150 er en kompakt, sammenleggbar tredemølle som kan brettes opp til 110 x 87 x 160 cm.

Det er en pulsmåler i håndtakene, og det enkle displayet viser den viktigste informasjonen. Fra displayet kan du også velge mellom de 15 forhåndsinnstilte treningsprogrammene.

NordicTrack Commercial 2950

Butik Pris Les mer

Best for deg som vil ha det beste på markedet eller for deg som skal sette opp et treningsstudio. En suveren tredemølle med en gigantisk skjerm og inkludert iFit-abonnement som gir deg tilgang til guidede løpeturer rundt om i verden.

NordicTrack er et amerikansk selskap, opprinnelig fra Minnesota, som lager treningsapparater i absolutt verdensledende klasse.

NordicTrack Commercial har en kraftig motor på 4,25 HK og en maksimal hastighet på 22 km/t. Disse er begge de høyeste blant de valgte tredemøllene i testen. Tredemøllen har muligheten til å stille hellingen fra -3% til 15%. Det er også unikt i testen.

NordicTrack er spesielt god på tredemøller, og dette er tydelig med denne modellen, som har vunnet flere priser og anbefalinger fra blant annet Runners World og den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports.

NordicTrack er også treningsmerket som de fleste brukere var fornøyd med i en undersøkelse utført av den engelske forbrukerorganisasjonen Which.co.uk.

Førsteklasses merkevare Nordic Track ble topp i vår merkevareundersøkelse

Som har undersøkt hva kundene har å si om 15 av de mest solgte treningsmerkene i Storbritannia, og her er NordicTrack en suveren toppscorer.

Stor skjerm og mye variasjon

Det første du legger merke til ved NordicTrack er den store skjermen på 22 tommer. Den er i utgangspunktet for det inkluderte abonnementet på iFit-tjenesten, som gjør det mulig å løpe ruter hvor som helst i verden med kjente løpere som guider. Ta en joggetur i Patagonia eller en strandtur i Thailand eller kanskje en utfordrende tur i de islandske fjellene. Alle løp og turer er med ekte guider, ofte verdenskjente løpere.

Billig tredemølle

Finn tilbud på tredemøller i databasen

Er du på utkikk etter mye på en billig tredemølle? I denne delen har vi samlet tilbud på billige tredemøller. Velg en av de beste tilbudene i tabellen nedenfor. Vi får priser og tilbud flere ganger i uken fra flere populære forhandlere.

Velg pris
Vis bare tilbud?
Velg forhandler
Viser
löpband
3999 kr.
5999 kr.
Everfit TFK-110 MAG tredemølle
5499 kr.
7499 kr.
Top Sport CS 3000 tredemølle
5799 kr.
8999 kr.
Everfit TFK-130 Tredemølle
6499 kr.
8599 kr.
Everfit TFK 135 Slim Tredemølle
6999 kr.
9999 kr.
TOORX Motion Tredemølle
6999 kr.
11999 kr.
Top Sport CS4000 tredemølle
7440 kr.
Gymstick Treadmill GT1.0
7499 kr.
8999 kr.
Tunturi Cardio Fit T30 Tredemølle
7550 kr.
Gymstick WalkingPad
7695 kr.
Flow Fitness Runner DTM100i, Gåband
7790 kr.
9999 kr.
TITAN LIFE Treadmill T35
7890 kr.
Tunturi Fitness Cardio Fit T30 Treadmill
7999 kr.
9999 kr.
Everfit TFK-155-SLIM tredemølle
7999 kr.
9999 kr.
Everfit TFK-230 tredemølle
7999 kr.
9799 kr.
Tredemølle 55T *Best i test* JTC Sport

Guide til kjøp

Klar for løpeturen? I denne delen får du tips for å velge en tredemølle som passer dine behov og lommebok.

Derfor må du kjøpe en tredemølle

Derfor skal du købe et løbebånd

Løpetrening på tredemølle er supertrening, enten du trener til maraton, triatlon eller bare vil gå ned noen kilo ekstra. Løping er den treningsformen som gir den beste kondisjonstreningen og som forbrenner mange kalorier. Med en tredemølle hjemme, kan du alltid gå en tur, selv når været er dårlig eller du trenger å være i nærheten av barna og familien.

Hvorfor tredemøller og ikke en annen treningsapparat?

Tross alt er det andre muligheter for trening hjemme: romaskin, treningssykkel, ellipsemaskin, så hvorfor velge tredemølle?

La oss anta at du ikke trenger å trene deg opp til et lengere løp, for hvis du gjør det, er det åpenbart å ha tredemølle hjemme. La oss heller si at du bare vil trene hjemme og ‘komme i form. Hvorfor er tredemøllen bedre enn for eksempel en romaskin?

Løpetrening er supereffektivt

Løping er super effektiv trening, enten du vil gå ned i vekt eller komme i bedre form. Det er nok neppe noen form for kondisjonstrening som er mer effektiv. Morten Zacho, lege ved Rigshospitalet, sier følgende:

".. Du kan ikke bruke tredemøllen uten å få noe ut av det.."
Morten Zacho
Lege og treningsekspert

Skånsom trening på tredemølle

Det eneste som forhindrer løping fra å gi maksimalt utbytte er at det er en relativt hard type trening som sliter på ledd og knær. Det kan være en utfordring for utrente, men hvis du allerede løper, så er tredemøllen genial for kondisjon og vektnedgang. Det er her tredemøllen virkelig kommer til sin rett. Tredemøllen har fjæring, slik at du ikke får de samme harde støtene som det å løpe på asfalt og grus gir.

Litt om det tekniske

I tvivl om hvad forskellen er på de forskellige løbebånd? I dette afsnit gennemgår vi de vigtigste ting du skal holde øje med.

 • Motor
 • Størrelse
 • Løbeflade
 • Display
Motor

Motoren i tredemøllen din er viktig for å oppnå toppfart, men også for å gå i lavere hastigheter. Det krever motorkraft både i topp og bunn. Det kan være åpenbart at det trengs en kraftig motor for høy topphastighet, men dette gjelder også ved lavere hastigheter der beltet må trekke mer vekt.

Hvis du trenger å løpe sprint og intervaller, kan du gå for en tredemølle med en toppfart på minst 16 km/t eller opptil 20 km/t.

Tips: Velg en motor på 2-3 HK

Hvis motoren er for svak vil du oppdage at tredemøllen hakker. Det er sannsynligvis ikke noe verre for opplevelsen enn bare det. Hvis du vil ha en god opplevelse, er det viktig at tredemøllen ikke hakker.

En kraftig motor er spesielt viktig, jo mer du veier, ettersom de ekstra kiloene krever mer motorkraft.

Når du velger motor, se på antall hestekrefter. Her er tommelfingerregelen:

En tredemølle med 2 hk skal ikke brukes mer enn 2 timer om dagen. En tredemølle med 3 hk skal ikke brukes mer enn 3 timer om dagen.

Høyde og lengde

Har du plass til en tredemølle? En tredemølle tar mye plass. Det er ikke bare i lengde og bredde, men også i høyden. Det anbefales derfor å ha minst 220 cm til taket, da tredemøllen løfter deg 10-30 cm fra gulvet. Så, skal du ha en tredemølle i en kjeller, som vanligvis er lavt i tak, så finn målebåndet.

Løpeflate

Løpeflaten er området som tredemøllen selv kjører over. Størrelsen på løpeflaten er viktig for løpeopplevelsen din. Bredden er mindre viktig her, mens lengden er veldig viktig. En lengre løpeflate lar deg løpe raskere. Hvis du har lange ben, er det enda viktigere.

Tips: Gå for en løpeoverflate på 150 cm eller mer

Siden løping generelt er en belastning på ledd og knær, er det viktig at det er riktig støtdemping på tredemøllen. Noen tredemøller er vanskeligere i fjæringen enn andre, og det du foretrekker er et spørsmål om smak. Det viktigste er at det faktisk er demping.

Display og kontroll
Display på løbebånd

Skjermen er stedet hvor du både styrer tredemøllen og leser hastighet, puls og treningsnivå. Tredemølleskjermen er litt viktigere enn andre treningsapparater, ettersom du trenger å kunne kontrollere den mens du løper. Derfor må knappene være store og lette å trykke, og du må kunne trykke på en nødbrems hvis du mister kontroll.

Tips: Gå for en skjerm med store knapper

På noen modeller suppleres knappene med håndtak som du kan vippe opp eller ned i tempo og stigning. Det gjør det mye lettere å styre når du løper i høy hastigheter. Spesielt viktig hvis du vil trene intervaller.

Det finnes utallige apper for trening, men en av de mer interessante er Abilicas app iConsole, som gjør det mulig å løpe ruter på Google Maps. Her velger du en rute og kan deretter løpe på Google Streetview. Hvis du løper en rute med åser i virkeligheten, vil maskinen også øke stigningen når du skal oppover.

De fleste tredemøller har evnen til å vise pulsen på forskjellige måter. Det er vanligvis en pulsmåler i håndtaket og displayet, men siden det ikke er en god måte når du løper fort, er det bedre å bruke et pulsbelte. Her må du være oppmerksom på om tredemøllen kan brukes med den type teknologi hjertefrekvensbeltet har. De billigere modellene har for eksempel sjelden Bluetooth.

Litt om sikkerhet

Siden du kan løpe i høyt tempo på tredemøllen er sikkerhet og stabilitet veldig viktig. Det er ingenting verre enn å føle at hele maskinen rister og faller fra hverandre. Når du kjøper en tredemølle, kan du dessverre ikke få noen garantier for sikkerheten, men hvis du kjøper fra en troverdig forhandler (ikke i et billig varehus), er du i en bedre posisjon. I tillegg kan du se på maksimalt tillatt brukervekt, selv om det heller ikke alltid er å stole på. Tredemøllene vi anbefaler øverst på siden er de vi har testet personlig og føler oss komfortable med å anbefale.

Trening på tredemølle

Hvilke muskler trener en tredemølle?

Tredemøllen trener spesielt musklene i beina og ikke så mye annet. Det er ikke tredemøllen du trenger å velge for styrketrening eller allsidig trening. Det er en treningsapparat for kondisjonstrening og vektnedgang. Hvis du er interessert i en mer allsidig trening som også har innslag av styrketrening, kan vi i stedet anbefale romaskin eller ellipsemaskin.

Tredemølle for vektnedgang

Tredemølle er best for vektnedgang! I alle fall er dette konklusjonen fra Aktiv Træning, som i en artikkel gir følgende tabell over kaloriforbrenning på treningsapparater:

De fem beste treningsapparatene Forbrente kalorier pr. time

 1. Tredemølle 700 kcal

 2. Stepmaskin 625 kcal

   

 3. Romaskin 600 kcal

   

 4. Ellipsemaskin 600 kcal

   

 5. Sykkel 500 kcal

Men er det så enkelt? Ikke helt. Når du regner ut hvor mange kalorier som forbrennes, er det basert på kaloriforbrenning pr. time. Det forutsetter da at du i det hele tatt er i stand til å være aktiv i 1 time.

Tid x intensitet

Hvor lenge og med hvilken intensitet kan du løpe? Her er det sjelden tredemøllen som er vinneren, i det minste ikke for den utrente brukeren. Hvis du er i god form og en flittig løper, kan du lett løpe lenge og ofte med høy intensitet. De fleste utrente og mindre trente vil imidlertid ikke. Her er treningssykkelen langt bedre å holde seg igang i 1 time eller mer i strekk.

Dette endrer selvfølgelig ikke det faktum at løping er best for vektnedgang, det krever bare at du faktisk kan løpe lenge nok til at det skal ha en effekt.

Tags:

Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general