Trimsykkel Best i Test – ergometersykkel TEST 2023

I denne testen har vi bestått flere forhandlere av motorsykler for å finne det beste de har å tilby. De er gode valg for hjemmetreningen din, og så er de veldig forskjellige – det er noe for enhver smak.

Hvis du ikke er overbevist om etter å ha lest våre anmeldelser, kan du søke blant mer enn 50 treningssykler i databasen vår. Vi oppdaterer priser og utvalg flere ganger i uken, slik at du kan finne de beste tilbudene. Finn den under menypunktet “billig mosjonssykkel”.

ANNONCE

Topp 3 mosjonssykler for hjemmebruk

Vi har vært i forhandleren Abilicas butikk og testet treningssyklene deres. Abilica er en anerkjent forhandler og produsent av treningsapparater og har gode anmeldelser på blant annet Trustpilot. Alle treningssykler i denne seksjonen er testet i virkeligheten av vår testperson som har flere års erfaring innen kondisjon. Du kan derfor være sikker på å få en anbefaling som er basert på reell erfaring.

Abilica Stream Voyager
Testvinner - Best til hjemmebruk
Abilica Stream Voyager
8870 kr.
Abilica Stream UB VII
Testvinner - Best for prisen
Abilica Stream UB VIII funktioner og sammenligning
4999 kr.
HS-2090H - Hop Sport
Populært budsjettvalg
3142 kr.

Abilica Stream UB VIII

Testvinner - Best for prisen
Abilica Stream UB VIII anmeldelse
Butik Pris Les mer
5.499,00 NOK → Les mer
9.449,00 NOK → Les mer

Abilica Stream er vårt valg som “best in test” når det gjelder valuta for pengene. For bare 1000 kr mer enn Abilica Winmag får du etter vår mening betydelig mer for pengene. Byggekvalitet, stabilitet og motstand er på topp.

Abilica Stream UB VIII gir mest mosjonssykkel for pengene

Treningssykkelen har magnetisk motstand som er angitt på skjermen og har 30 motstandsnivåer. Vi testet de tunge nivåene og kan bekrefte at det også er en utfordring for deg som er i god form.

Grisehjulet er 9 kg, altså 3 kg mer enn den billigere Winmag-modellen. Stream har også en helt lydløs og glidende tråd. Det føles veldig bra og naturlig, enten du kjører stille eller gir den full gass.

Du får også den veldig morsomme iConsole-appen, hvor du kan kjøre ruter på Google Map med streetview (var det noe med en spasertur langs Strandvejen?). Mer om det senere, først skal vi se på det tekniske.

Robust og stabil byggekvalitet

Den store forskjellen mellom Abilica Stream og Winmag er robusthet og stabilitet. Winmag og Stream har begge elektromagnetisk motstand som fungerer helt fint. Winmag kan imidlertid føle seg litt “knirkende” og skjelven i rammen når du gir den bensin. Her er Stream helt annerledes stabil og helt lydløs.

Testpersonen vår veide over 100 kg og kunne umiddelbart kjenne forskjellen i kvalitet da han satte seg opp på Abilica Stream. Maksimal personlig vekt her er 130 kg, altså omtrent det samme som på Winmag, men ifølge Abilicas ansatt vi snakket med, er den satt lavt. Dette er en maskin som tåler mye mer enn Winmag.

Abilica Stream føles helt stabil og lydløs selv ved høy intensitet. Kombinert med det brede setet er det en veldig slitesterk og robust treningssykkel. Også for deg som veier mer enn gjennomsnittet. Vi tror at vi her er ganske nær kommersiell kvalitet slik du kjenner den fra treningsstudioet.

Det føles veldig bra å sykle på en Abilica Stream.

Skjerm og app fungerer veldig bra

iConsole app til Abilica Stream motionscykel

Abilica Stream har en ganske standard skjerm som viser hastighet, watt, motstand og hjertefrekvens. Watt-måleren (ergometeret) fungerer for å måle ganske nøyaktig og definitivt mer nøyaktig enn på Winmag.

Det er en ganske vanlig skjerm uten frills, men der Stream utmerker seg er den medfølgende iConsole-appen. Her kan du med et tastetrykk koble nettbrettet eller mobilen din og kjøre ruter fra virkeligheten på skjermen. Du velger bare en rute på Google Map og kan deretter kjøre ruten på Streetview med bilder og åser fra riktig rute. Det er en veldig fin funksjon som gjør det bare litt morsommere å hoppe på sykkelen.

Konklusjon

Når vi har valgt Abilica Stream VIII som vår “best in test”, er det fordi du får så mye for pengene her. For bare 1000 kr mer enn Abilica Winmag, får du en treningssykkel som er betydelig mer stabil og har en helt lydløs og deilig tråd.

Abilica Stream Voyager

Testvinner - Best til hjemmebruk
Abilica Stream Voyager
Butik Pris Les mer
8.494,00 NOK → Les mer
8.499,00 NOK → Les mer

Vår testvinner av Abilicas treningssykler er Abilica Stream Voyager, som dermed deler navnet og serien med Abilica Stream UB VIII (anmeldt andre steder på nettstedet). Her har vi å gjøre med en treningssykkel nær en “profesjonell” mosjonssykkel, men for noen tusen kroner mindre.

Veldig bra for treningssentre og familier, der flere av dere trenger å dele en treningssykkel

Bedre og mer komfortabelt styre

Abilica Stream Voyager lav indstigning og iConsole app

Denne versjonen av Abilica Stream har mye til felles med lillebroren Abilica Stream UB, men skiller seg ut på noen få viktige punkter.

Man merker umiddelbart at kontrollene på Abilica Stream Voyage er forskjellige enn på Winmag og Stream UB VIII. Her fortsettes guiden ned og mot deg. Dette gjør at du kan ha en oppreist og mer behagelig sittestilling. Dette er ifølge Abilica noe mange kunder vil være glade for, spesielt hvis du har søppel med lenden eller ryggen.

En VELDIG stabil og robust treningssykkel

Styret føles også mye mer robust og stabilt. Den er også merkbart tykkere. Rammen på selve sykkelen er tykkere og laget av mer solide materialer. Der Winmag kan føles litt plastlignende, er Stream Voyager helt annerledes.

Styret er tykkere, rammen er tykkere. Uansett hvor mye du fnyser og rister på styret, beveger ikke Abilica Voyage seg ut av flekken. Det knirker ikke engang. Nå minner jeg bare om igjen at testpersonen vår, som er undertegnet forfatter, veier over 100 kg og lett kan gå gjennom. Abilica Voyage forble helt stille og stille hele økten. Den eneste lyden som kunne høres var den anstrengte pusten min (det var veldig varmt).

iConsole-app, pulsmåler og ergometer

iConsole app til Abilica Stream motionscykel

Abilica Stream Voyager har stort sett den samme skjermen som UB VIII-modellen. Dette betyr at du også får tilgang til treningsappen iConsole her. Her kan du prøve et hav av treningsprogrammer og koble til pulsmålere osv. Du får også muligheten til å kjøre ruter med Streetview på Google Maps. En super treningsfunksjon som er mye morsommere og bedre enn en vanlig skjerm.

Konklusjon

Abilica Stream Voyager er utvilsomt en utmerket treningssykkel. Så nær en profesjonell maskin som du kan komme. Det er veldig godt egnet for familier, treningssentre og lignende, der flere trenger å bruke maskinen. Med en maksimal personvekt på 200 kg, kan den også brukes av tunge mennesker, der den er bunnsolid og robust.

Abilica Winmag

Billig og solid treningssykkel
Butik Pris Les mer
3.495,00 NOK → Les mer
4.999,00 NOK → Les mer
4.999,00 NOK → Les mer

Abilicas billigste modell heter Winmag og er en utmerket treningssykkel som er helt lydløs og med glidende deilig tråd. Med en pris på rundt 3000 DKK er den litt dyrere enn de billigste modellene fra varehusene. Får du noe for pengene? Vi mener det.

Hvis du leter etter en treningssykkel i den billige enden, kan det virke hipp som om det skal være den ene eller den andre modellen.

Abilica Winmag er en billig og god treningssykkel

Glatt og lydløs tråd

De fleste av oss kjenner treningssykkelen fra treningsstudioet og tenker da at dette er opplevelsen vi får med en billig treningssykkel. Dessverre er dette ikke alltid tilfelle. De billigste treningssyklene er ofte av veldig skjør kvalitet med et svinghjul som er for lett. Det gir en ujevn, hakketråd på en maskin som hopper og danser når du tråkker. Det gjør ikke Abilica Winmag.

Her får du en treningssykkel med en overraskende god tråd, helt lydløs og glatt.

Grisehjulet på Abilica Winmag veier 6 kg og styres med magnetisk motstand som justeres fra displayet. For øvrig er det også en forskjell i forhold til de billigere modellene, hvor motstanden typisk bare kan justeres manuelt.

Skjerm med ergometer og pulsmåler

Winmag har et display som viser motstand, hastighet, puls og watt. Pulsmåleren i håndtaket er nøyaktig og leser raskt. Wattmåleren, også kalt ergometer, er en hyggelig overraskelse da de sjelden finnes i den billigste treningssykkelen.

Med en wattmåler kan du måle treningsintensiteten veldig nøyaktig i kombinasjon med pulsmåleren. Imidlertid så det ut til at Watt-måleren ga noen litt for høye resultater sammenlignet med de andre maskinene vi testet. Wattmålingene varierte også mye. Her er for eksempel Abilica Stream langt mer nøyaktig.

Konklusjon

Abilica Winmag overrasker veldig positivt til en fornuftig pris. Her får du en treningssykkel med glidetråd og magnetisk motstand, som du enkelt kan stille inn elektronisk.

Den eneste ulempen med maskinen er at den kan føles litt ustabil når du gir den bensin eller hvis du veier mye. I så fall anbefaler vi i stedet Abilica Stream, som for 1000 kr er betydelig mer robust.

Alt i alt er imidlertid Abilica Winmag en virkelig god treningssykkel, med en tråd som er nesten like god som de dyrere modellene.

Billig treningssykkel

Søk i databasen over treningssykler

Leter du etter mye på en billig treningssykkel? I denne delen har vi samlet tilbud på billige mosjonssykler. Velg en av de beste tilbudene i tabellen nedenfor. Vi får priser og tilbud flere ganger i uken fra flere populære forhandlere.

Velg pris
Vis bare tilbud?
Velg forhandler
Viser
motionscyklar
729 kr.
Tunturi Fitness Mini Bike Foldable, Trimsyykel
899 kr.
999 kr.
Minibike Raryo, inSPORTline
1095 kr.
1299 kr.
TITAN LIFE Circulation Trainer. Electrical
1499 kr.
1699 kr.
Minibike Pynero, sort, inSPORTline
1599 kr.
Cardio Fit M30 Minibike, Tunturi
1825 kr.
Gymstick MINI BIKE 2.0, Motionscykel
1870 kr.
1999 kr.
Titan LIFE Pedal Trainer PT3
1999 kr.
3999 kr.
Under Desk Bike Cardio Fit D10, Tunturi
2199 kr.
Trimsykkel Xbike Fold Light, inSPORTline
2240 kr.
3100 kr.
Master Fitness B15, Motionscykel

Veiledning for kjøp

Hvorfor skal du kjøpe en treningssykkel?

Sykling er lett å komme i gang med og tilbyr supereffektiv kaloriforbrenning. Det er også en veldig skånsom treningsform. Dette gjør treningssykkelen veldig godt egnet for deg som har forskjellige mangler eller som er for tung til å løpe. Det er ingen støt for knærne og ryggen.

En annen fordel med treningssykkelen er at du kan gi den maks gass uten å risikere skade. Det gjør også treningssykkelen til den mest effektive kaloriforbrenneren.

“... Her har vi en maskin som folk flest kan trene på veldig lenge. Du har kroppsvekten på baken og kan sitte komfortabelt mens du lytter til musikk, ser på TV eller leser, og derfor scorer den høyt på stoffskiftet .. ”
Lege Morten Zacho
Kilde: Alt.dk

Treningssykkelen er en super effektiv kondisjonstrening som forbrenner kalorier i høyt tempo. Treningssykkelen er faktisk den mest effektive kaloriforbrenneren av alle treningsapparater.

Treningssykkelen er også den mest skånsomme av alle treningsapparater. Risikoen for skade er minimal, og alle kan bruke en treningssykkel enten du er feit eller tynn, ung eller gammel. Dette gjør at den passer for deg som er utrent, og som tror at du ikke er i form for treningssenteret ennå.

Fordeler med trening på en treningssykkel

Treningssykkel eller spinningsykkel

Treningssykkel eller spinningsykkel, vet du forskjellen? Når du har funnet ut at du vil ha en Motionscykel, er det på tide å bestemme hvilken type den skal være. Det er forskjell på treningssykler og spinningsykler, selv om sistnevnte noen ganger også er nevnt under kategorien “treningssykkel”.

Forskjeller mellom treningssykler og spinningsykler
Treningssykler
Spinningsykler

Den store forskjellen mellom Mosjonssykkel og spinningsykkel er hvilket formål de er laget for:

  • Treningssykkelen er laget for en oppreist sittestilling med fokus på komfort.
  • Snurresykkelen er laget for høy intensitet med fokus på realisme.

På bildet over kan du sannsynligvis ane forskjellen i maskinene. Treningssykkelen har ingen synlige mekaniske deler. Her er mekanikken skjult bak et skjold og setet er stort og behagelig. På den roterende sykkelen er svinghjulet og kjedet utsatt og setet er smalt, som på en mosjonsykkelen.

På trimsykkelen kan du bare hoppe på med de vanlige treningsskoene dine, mens du på den spinningsyklen må ha spesielle sykkelsko.

En treningssykkel har alltid en skjerm med informasjon om motstand, hastighet og kaloriforbruk. En spinningsykkel har vanligvis ingen skjerm og krever derfor en app eller hjertefrekvensbelte.

På en Mosjonssykkel er det et svinghjul skjult, der motstanden skapes med magneter som flyttes nærmere eller lenger unna. På spinningsykkelen er mest motstand skapt av det tunge svinghjulet og i tillegg av en filtbrems som tar direkte kontakt med hjulet.

På en spinningsykkel kan du reise deg og tråkke. Du bør ikke gjøre dette på en Motionscykel. Derfor blir spinningsykkelen oftere brukt til høyintensiv trening i gruppetimer eller som et supplement til de som sykler på veien.

En mosjonssykkel har frihjul. Dette betyr at svinghjulet kan bevege seg uten at pedalene følger etter. Spinningsykkelen kan ikke, her fortsetter pedalene å løpe rundt. Sistnevnte er noe som kan være litt ubehagelig hvis du ikke har prøvd å spinne før.

Konklusjon: Hva skal du velge?

Hvis du ikke spesifikt leter etter en spinningsykkel fordi du har prøvd den i treningsstudioet, så er en mosjonssykkel det riktige valget. Det er lett å gå til, behagelig å sitte på, og du bestemmer selv hvor mye du vil presse deg selv. Du kan gi maksimal gass på en mosjonssykkel, og du kan ta det med ro. Du bestemmer selv. Det er heller ikke slik at treningssykkelen har et tak på hvor mye du kan få ut av den. Hvis du kjøper en god modell, kan den følge deg fra nybegynner til superform.

Svinghjul og motstand

Når du tråkker på pedalene på en Motionscykel, snur du på svinghjulet. Den er skjult bak en kappe, så du kan vanligvis ikke se den. Svinghjulet er viktig for din opplevelse på sykkelen. Et tungt svinghjul føles mer naturtro, spesielt når du kommer opp i fart. Et for lett svinghjul kan gi følelsen av å “hakke” i tråden. En god tommelfingerregel er derfor å gå på en treningssykkel med det tyngste svinghjulet for budsjettet.

Motstanden på de fleste treningssykler kommer med magnetisme. Det er kraftige magneter på begge sider av svinghjulet, og når du skrur opp motstanden, kommer de nærmere. Motstanden kan enten reguleres digitalt på knapper eller manuelt, der du snur motstanden opp og ned. Det sier seg selv at det er lettere å justere motstanden med noen få trykk.

Konklusjon

Gå for en treningssykkel med tyngre svinghjul og magnetisk motstand som du kan justere digitalt.

Display og Ergometer

Treningssykkelen har en skjerm som vanligvis viser informasjon om hastighet, kaloriforbrenning, hjertefrekvens og motstand. De litt bedre mosjonssyklene har også et såkalt “ergometer”, som betyr at de kan måle antall watt du produserer. Det gir en mye mer nøyaktig beregning av kaloriforbrenning og lar deg trene målrettet i henhold til Watt-effekten.

Gå for en treningssykkel med ergometer, det gir bedre treningsresultater.

Det er stor forskjell i visning mellom de enkelte modellene. Noen er ganske enkle, andre har grafikk og blinkende lys. Andre har muligheten til å koble til et nettbrett slik at du for eksempel kan sykle en rute og se den på nettbrettet. Super motivasjon! Les mer om treningssykler med skjermer i lenken.

Maks brukervekt

Før du kjøper, er det bare å sjekke om treningssykkelen faktisk er laget for din vekt. Det er spesielt de billige modellene som kan være aktuelle. Hvis du veier over 100 kg, kan det være lurt å se deg om etter en litt dyrere modell. Det er ikke kult å sitte på en treningssykkel som føles ustabil.

Hvilke muskler trener treningssykkelen?

Det er spesielt musklene i beina du trener på treningssykkelen, nærmere bestemt de store musklene i overlåret (quadriceps) og musklene i baklåret, men baken får også en god trening. Står du opp mens du sykler, som for eksempel i spinning, trener du også armene og kjernemuskulaturen.

Det er nok ingen overraskelse at det er spesielt beina som får trening når du sykler. Hvis du er i tvil, kan du bare se på profesjonelle syklister som har noen massive lår.

".. Sykling som livsstil har stor effekt på både fysisk og psykisk velvære .."
Lege Bente Klarlund
Kilde: Politiken.dk
Musklene treningssykkelen ikke trener

Treningssykkelen trener for det meste ben, rumpe og legger. Overkroppen får ikke så mye trening som utgangspunkt, men den aktiverer også muskler i rygg og underliv. Du kan få en mer allsidig trening ved å reise deg på sykkelen og derved også bruke armene og ryggen mer aktivt.

Men hvis du vil trene overkroppen mer seriøst, vil du sannsynligvis måtte finne andre øvelser å supplere med. Profesjonelle syklister trener også styrketrening av samme grunn.

I en artikkel om styrketrening for syklister, foreslår AktivTræning å supplere med knebøy, magebøyninger og ryggøvelser.

Er sykling bra for rompa?

Kan du få en god rumpe av å sykle? Svaret er ja, spesielt hvis du kombinerer sykkeltreningen din med andre øvelser.

Når du sykler bruker du stort sett de store lårmusklene og deretter leggmuskulaturen, men musklene i baken får også mye action. Gluteus maximus, den store setemuskelen, aktiveres når du beveger hoftene og tråkker på pedalene. Det gir mer muskelmasse og bidrar til å gi en strammere og fastere rumpe.

Treningssykkelen gir ikke samme aktivering av rompa som ellipsemaskin eller stepmaskin, men du får definitivt en god trening av baken.

Fettforbrenning på en Motionscykel

Kan du gå ned i vekt på en treningssykkel?

Hvis du vil gå ned i vekt, er det god grunn til å hoppe på treningssykkelen. Du kan forbrenne 600-800 kalorier i timen hvis du gir det gass. Det er kanskje ikke så mye som du kan brenne i 1 times løping i høyt tempo, men til gjengjeld er det mye lettere å sykle i 1 time.

Dette er viktig fordi svært få mennesker kan løpe i høyt tempo i en time, eller bare en halvtime, spesielt hvis du er overvektig. På den annen side kan alle sykle på treningssykkel og det er ikke viktig å være overvektig. Treningssykkelen er en ekstremt skånsom treningsform.

Når du trener for å gå ned i vekt, er det viktig at du holder pulsen oppe, helst over 140 slag i minuttet, avhengig av alder. De fleste treningssykler har en pulsmåler i styret, og de bedre modellene har også muligheten til å koble til et pulsbelte.

Tags:

Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general