Massasjepistol TEST – her er den beste massasjepistolen

Massasjepistoler er de hotteste trenings- og velværeproduktene akkurat nå, og det er ikke uten grunn.

Med en massasjepistol kan du løsne såre og tette muskler på få minutter, komme deg raskere og få blodsirkulasjonen i gang igjen.

Det er for engangs skyld ikke en gang bare hype og gimmick. Massasjepistoler brukes av fysioterapeuter og andre fagpersoner, og har nå mye vitenskapelig bevis bak seg.

I denne guiden har vi sett på anmeldelser og erfaringer med de mest populære massasjepistoler: Theragun, Hyperice og Flowlife. Er de verdt pengene?

Topp 3 Massasjepistoler

Når du undersøker massasjepistoler, er det spesielt to navn som dukker opp overalt: Theragun Pro og Hyperice Hypervolt.

Dette er de to mest populære massasjepistolene, og de får begge veldig gode anmeldelser. De er også begge relativt dyre med priser mellom 2000 og 3000 kroner.

Det er det svenske merket Flowlife, som har vært aktiv med influencere og på sosiale medier. De er også i den dyrere enden med en pris på rundt 2000kr.

Theragun Elite
Best for profesjonelle
4.499,00 kr
Flowlife
Mest populær
1590 kr
Hyperice Hypervolt
Testvinner
Hyperice Hypervolt massage pistol
5.499,00 kr
Slik fungerer en massasjepistol

Massasjepistoler fungerer ved å sende raske vibrasjoner inn i muskler, ledd og knokler. Teknikken kalles vibrasjonsterapi og har blitt brukt av massører og fysioterapeuter i flere tiår.

Du vet sannsynligvis det eller har sett det: Massøren som får raske slag i musklene.

Vibrasjonsterapi og massasjepistoler gjør det mulig å fokusere på et enkelt muskelområde, noe skumruller og andre typer massasjeapparater ikke kan.

Massasjepistoler fungerer også som dyp massasje. De trenger helt inn i musklene og jobber. Vi vet at det er effektivt for restitusjon og oppvarming. Massasjepistolen maler som en katt!

Når du forsker på massasjepistoler, vil du finne mange fornøyde brukere, fra utøveren som hopper over DOMS, til de med skader og kroniske smerter som roser produktets evne til å lindre og løsne opp.

Hyperice Hypervolt

Hyperice Hypervolt massage pistol
Butik Pris Les mer
5.499,00 NOK → Les mer

Hyperice Hypervolt er vårt valg som Best i pris fordi det får veldig gode anmeldelser, det er faktisk like populært som Theragun Pro, men det koster mye mindre.

Du betaler faktisk opptil 1000 kr mindre for Hyperice enn for Theragun, men får likevel en massasjepistol av samme kvalitet.

Denne massasjepistolen er en høyt elsket favoritt over hele verden på grunn av sin brukervennlighet, allsidighet og relativt lave støynivå. En ekte klassiker innen sitt slag!
Løbeshop.dk
Forhandler
Mye kraft

Hyperice Hypervolt er en massasjepistol med mye kraft som kan slå opp til 3200 slag i minuttet og dermed skape nøyaktig de gunstige vibrasjonene som trenger inn i musklene dine og skape den gunstige effektene på blodsirkulasjonen du ønsker.

En kraftig massasjeenhet med tre forskjellige hastighetsinnstillinger, der selv den tregeste er kraftigere enn mange andre modeller.
Sportamore
Forhandler

Noe som går igjen når du leser anmeldelser av massasjepistoler er at de billigste modellene ikke ser ut til å være like kraftige som de dyrere modellene. Dette betyr at du må trykke hardere med enheten for å få samme effekt. Med en Hyperice kan du holde maskinen lett mot muskelen og likevel få full effekt.

Overraskende stille

Et av de beste argumentene for å velge Hyperice er ifølge anmeldelser at det er overraskende stille. Det er også et av de beste argumentene i forhold til konkurrent Theragun Pro, som flere anmeldelser bemerker er ganske bråkete.

Gode anmeldelser på Trustpilot og på seriøse sites

Hyperice Hypervolt lager ikke mye støy, den er faktisk nesten helt stille, så hvis du bor sammen med andre eller i en leilighet med følsomme naboer, bør det være et godt argument for Hyperice.

Hyperice får generelt gode anmeldelser. I vår reasearch har vi funnet ros fra forhandlere, kunder, aviser og nettmagasiner.

På Trustpilot får Hyperice 4,5 av 5 stjerner.

En gjennomgang av The Guardian bemerker at:

Hypervolt supplies a lot of bang for your buck.

Ifølge The Guardian-anmelder får du mye for pengene.

Den store amerikanske siden GearJunkie.com er også fornøyd med Hyperize:

All in all, I’m a big fan of the Hyperice Hypervolt Plus. Yes, it’s a major investment at $449. But if you regularly get massages or need an efficient way to ease muscle tension and speed up recovery, it’s totally worth it.

Det er mange anmeldelser av Hyperice generelt, så det er i det minste et produkt som er godt testet. På Youtube er det også mange videoer om Hyperice, inkludert disse:

Konklusjon

Hyperice Hypervolt er den best anmeldte massasjepistolen som er kraftig og brukervennlig, men ikke minst lager den betydelig mindre støy enn konkurrentene.

Theragun Elite

Butik Pris Les mer
4.499,00 NOK → Les mer

Theragun Pro, og den nyeste modellen Theragun Elite, er den originale massasjepistolen som nesten skapte produktkategorien. Det er en massasjepistol med mange fornøyde brukere og mange kjente kunder, inkludert basketballstjernen Kyrie Irving.

Mye kraft for den seriøse utøveren

Theragun Pro er en veldig kraftig maskin som virkelig fungerer. I anmeldelsene vi har funnet understreker brukerne at den virkelig kan massere gjennom. Nesten for mye hvis du virkelig har såre muskler. Det er derfor en maskin som passer for deg som trener seriøst eller for deg som jobber profesjonelt med massasje eller fysioterapi.

Theragun Pro er kommersielt kongen av massasjepistoler! Denne massasjepistolen har fått enormt mye positiv omtale og er nevnt i hver gjennomgang av de beste massasjepistoler på markedet. Theragun Pro er laget i en ergonomisk design og har en justerbar massasjearm som du kan justere til akkurat den vinkelen du trenger.
Løbeshop.dk
Forhandler

Theragun Pro har 3 forskjellige innstillinger i styrke, samt muligheten til å bruke 3 innebygde rutiner som kan styres med appen.

Maksimal effekt på maskinen er 27 kg med opptil 2400 slag per minutt.

Unikt håndtak gjør det enkelt å bruke

Theragun Pro skiller seg ut fra mengden med et trekantet håndtak som er designet for å gjøre det lettere å treffe steder det ellers er vanskelig å komme til. Med det unike håndtaket kan du derfor bruke Theragun på nakke, rygg og bryst, og steder som det kan være vanskelig å treffe med andre modeller.

We found that serious athletes who perform repeated motions on a regular basis will benefit from repeated deep tissue massage with the PRO. This includes swimmers, cyclists, runners, and golfers. Endurance athletes will certainly get their money's worth with this massage gun, and even casual atheletes can benefit from the relief that the PRO provides.

Konklusjon

Theragun Pro er den originale massasjepistolen, som nesten bare får positive anmeldelser. Det eneste minus vi har funnet er at den lager mye støy, også mer enn konkurrenten Hyperice. En massasjepistol for den seriøse idrettsutøveren eller for fysioterapeuten som ikke vil gå ned i kvaliteten på utstyret.

Theragun Mini

Butik Pris Les mer

Theragun er en relativt kostbar massasjepistol, og derfor har selskapet bak den senere lansert en billigere, mindre kraftig modell kalt Theragun Mini. Denne versjonen har en rimeligere pris på rundt 1500kr.

Enkel å ta med på farten

Massasjepistoler er ikke akkurat hendige, de tar mye plass og så bråker de. Det er det Theragun Mini gjør. Her får du en massasjepistol som sannsynligvis er for stor til å ha i lommen, men som passer fint i en hånd eller skulderveske. Ideell å ta med deg på fly eller biltur når beina begynner å verke etter flere timer i samme stilling.

Ny håndtak

Theragun Mini har et annet håndtak som utgjør det karakteristiske håndtaket fra originalen.

Det originale håndtaket fra Theragun Pro fikk mye ros fordi det gjorde det mulig å massere seg selv på måter som normalt ville være vanskelig. Håndtaket på Theragun Mini tilbyr ikke nøyaktig de samme alternativene, men er derimot lettere å holde.

Uenighet om lydnivå

En av kritikkene fra den originale Theragun Pro, og de fleste massasjepistoler generelt, er at de er støyende.

Theragun Mini har ikke det problemet hvis du spør sykkelmagasinet Velonews.com, som kaller den “stille”:

It’s small and quiet, making it an ideal choice for post-ride recovery when you’re on the road. It’s also more affordable than the larger Theragun units, though it’s more limited in function.

Ifølge det amerikanske teknologimagasinet T3 lager Theragun Mini fortsatt for mye støy for deg å bruke på kontoret eller på toget der det er andre mennesker.

..it is definitely not quiet enough to use in public without annoying people around you, especially at the highest speed setting. Using it in open spaces, such as parks and benches, is fine but not on the tube or in an office.

Forresten, T3 er fornøyd med modellen, som de anbefaler til vanlige mennesker med ømme muskler fra kontorarbeid.

Gode anmeldelser på Amazon.com

Theragun Mini har virkelig gode anmeldelser på Amazon.com, hvor den for øyeblikket (desember 2020) har en gjennomsnittlig poengsum på 4,8 stjerner av 5 basert på over 700+ anmeldelser. 9 av 10 anmeldelser gir 5 stjerner, så det må sies å være overveiende fornøyde kunder.

Konklusjon

Theragun Mini får virkelig positive anmeldelser og er betydelig billigere enn de andre Theragun-modellene. De fleste vurderinger peker imidlertid på at modellen ikke er egnet for seriøse idrettsutøvere, da denne kan mangle litt kraft til å trenge inn i dybden i velutviklede muskler.

Flowlife Flowgun

Flowlife er et svensk merke som har fått mye omtale, spesielt på sosiale medier med deres massasjepistol Flowgun. I Danmark er massasjepistolen fra Flowlife også testet av blant andre iLoebesko.dk og Cykelstart.dk, som begge er fornøyd med den.

Prismessig er vi rundt DKK 2000-2500, som er omtrent det samme som Hyperize Hypervolt, som er vår testvinner.

Populær på sosiale medier, men få tester fra troverdige kilder

Flowgun får som sagt gode anmeldelser på sosiale medier og på utvalgte nisjemedier som iLoebesko.dk og Cykelstart.dk

Flowgun Go! er en kompakt, men likevel ganske kraftig massasjepistol som er veldig enkel å bruke. Kvaliteten er utmerket, og fra starten av får du alt du trenger, samlet i en smart veske som gjør det enkelt å ta med på farten eller på ferie.

I den ellers utmerkede testen får Flowgun positive ord underveis, men Cykelstart.dk har så vidt vi kan se bare testet denne massasjepistolen og har derfor ikke sammenligningsgrunnlag.

iLoebesko.dk har også anmeldt Flowgun:

En spesifikk fordel med Flowgun fra Flowlife er dens styrke. Hvis du har sett videoen vår, vet du hva jeg mener. Ikke bare er den robust, men den er også kraftig, slik at hjelpeeffekten allerede kan kjennes på nivå 1 og 2.

Her har testeren faktisk sammenlignet den med Hyperize Hypervolt, og konkludert med at Flowgun og Hyperize er de to beste modellene.

Sist men ikke minst har Loeberne.dk også rapportert Flowgun:

Vår erfaring er at du allerede kan få et produkt til en pris under 2000 kroner, som mange vil kunne dra nytte av
Gode anmeldelser på Trustpilot

Flowlife får gode anmeldelser på Trustpilot med en poengsum på 4,8 av 5. Imidlertid dekker ikke anmeldelser bare Flowgun, fordi Flowlife også lager andre massasjeprodukter, inkludert massasjeputer.

Få finansiering til kjøp av massasjepistol

Vil du gjerne ha massasjepistol, man kniper det med å finne pengene, da er det kanskje råd for det likevel. Flere butikker tilbyr avdragfri lån eller forbrukslån uten sikkerhet. Her kan du da få lån i butikken eller søke på nett. Men pass deg for høye renter og gebyrer!

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general