Billige kettlebells i jern, vinyl og til konkurranser

Kettlebells er super allsidig trening for de som vil kunne trene effektivt hjemme. Med en kettlebell og noen få enkle øvelser kan du trene kondisjon, brenne fett og bygge muskelmasse, med naturlige og dynamiske bevegelser som minimerer risikoen for skader.

På denne siden har vi samlet 200+ kettlebells fra 10+ forskjellige forhandlere, slik at du enkelt kan finne et godt tilbud på akkurat den typen kettlebell du ønsker. Du kan sortere etter vekt, materiale og type.

Hvis du trenger råd om hvilken kettlebell du kan kjøpe, kan du lese vår korte guide til valg av vekt og størrelse. Du finner den under søkemotoren. Bruk innholdsfortegnelsen til å hoppe inn i artikkelen.

ANNONCE

Billige kettlebells

Søk i databasen over kettlebells

Leter du etter gode tilbud på billige kettlebells? I denne delen har vi samlet tilbud på billige kettlebells. Velg en av de beste tilbudene i tabellen nedenfor. Vi innhenter priser og tilbud flere ganger i uken fra flere populære forhandlere.

Velg pris
Vis bare tilbud?
Velg vekt
Viser
kettlebells

Hvilken kettlebell skal jeg begynne med?

kettlebell på stativ

Kettlebells er tilgjengelig i dag i et mylder av vekter, størrelser og materialer. Fra 1 kg til 30 kg, i støpejern, vinyl og neopren.

Basert på vår forskning, anbefaler vi at du kjøper en kettlebell i støpejern, som veier 12-16 kg for menn og 6-12 kg for kvinner.

Hvilken vekt bør du velge?

Kettlebells er tilgjengelig i mange vekter, men stort sett anbefaler alle eksperter og trenere å begynne med 8-12 kg for kvinner og 12-16 kg for menn.

I vår anbefaling har vi trukket på eksperter som Anna Bogdanova, forfatter av boken “Kettlebells – how to and how not to” og den amerikanske kettlebell -forhandleren Kettlebell Kings, som leverer kettlebells til private og konkurranser.

Menn

Menn som ikke har trent kettlebells eller styrketrening før, bør begynne med en 16 kg kettlebell. Hvis du generelt er utrent, kan du begynne med 12 kg.

De fleste vil imidlertid kunne trene opp for å kunne bruke en kettlebell på 16-20kg på kort tid.

Menn som ikke har erfaring med kettlebells, men som har erfaring med styrketrening, bør starte med en kettlebell på 20kg.

Menn som har stor styrke, men ikke kettlebell -erfaring, kan starte med 24 kg.

Kvinner

Kvinner som ikke har erfaring med kettlebells eller styrketrening, bør begynne med en 8 kg kettlebell. Hvis du er utrent generelt, kan du starte med en kettlebell på 6kg.

Imidlertid vil de fleste kvinner raskt kunne trene seg til å bruke en kettlebell på 8-12kg.

Kvinner som ikke har erfaring med kettlebells, men har erfaring med styrketrening, bør starte med en kettlebell på 12 kg.

Kettlebell materialer

De originale kettlebells ble populære på slutten av 1800 -tallet i Russland, hvor de første konkurransene med kettlebells begynte. Herfra spredte treningsformen seg til Vesten, til den “sterke mannen” på sirkus.

Kettlebells ble opprinnelig støpt i et stykke jern, og det er fortsatt den mest populære typen, men siden har kettlebells blitt tilsatt i flere andre materialer. Her får du en rask oversikt over forskjellen.

Kettlebells i støpejern

Kettlebells i støpejern regnes som de “originale” kettlebells. De har ikke endret seg vesentlig i form eller utseende de siste 100 årene.

Kettlebells i jern har flere fordeler, ikke minst de fyller minst, da jern har en veldig høy tetthet. Det gjør dem enkle å håndtere og enkle å lagre bort etter bruk.

De holder også utmerket. Klærne blir ikke slitt, og de er praktisk talt umulige å skade. Derfor kan de også selges igjen når du på et tidspunkt vil gå opp i vekt.

Vinyl og Neopren

Kettlebells i vinyl, og sjeldnere plast som neopren, har blitt populære på forskjellige treningssentre rundt, men ekspertene er ikke gale på dem.

Anna Bogdanova, forfatter av flere bøker om kettlebells, skriver:

IKKE kjøp vinylbelagt !! De gir ømme håndledd (ligger ekstremt dårlig på underarmene og håndtaket er for tynt slik at det trekker i huden på håndflatene)
Anna Bogdanova
Forfatter og Kettlebell ekspert

Kettlebell Kings, en stor amerikansk forhandler av kettlebells, anbefaler heller ikke vinyl, men her er kritikken mer at kettlebells i vinyl ikke har riktig balanse og ergonomi. Kettlebells, er det forstått, er nøye balansert med vekt og balansepunkt, noe som påvirker bevegelsene og svingene dine.

Neopren, også kalt plast, er et annet nyere materiale som har fordelen av å ha en “myk” overflate. De er derfor mildere på gulvet.

Konkurranse kettlebells

Kettlebells for konkurranser, også kalt konkurranse kettlebells, er typen kettlebells som brukes til konkurranse i for eksempel Crossfit og lignende. De har en rekke særegenheter der de skiller seg fra andre typer kettlebells.

Konkurranse kettlebells er av samme størrelse uansett vekt og er laget av stål

De er flate på bunnen, slik at de kan stå stabilt på bakken mellom øvelsene uten å velte. De har også et annet tyngdepunkt enn vanlige kettlebells, noe som skal gjøre dem lettere å balansere, spesielt i rensinger og øvelser der kettlebells skal være overhead.

Konkurranse kettlebells har også glatte håndtak som gjør dem enkle å svinge og håndtere.

Konkurranse kettlebells anbefales vanligvis ikke for nybegynnere, men anbefales for deg som ofte gjør øvelser der kettlebell hviler på underarmen. Det er en forskjell her. Der vanlige kettlebells trykker på beinet ved håndleddet, plasseres vekten på underarmsmuskelen med konkurranse kettlebells.

 

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general