Stepmaskin Test 2023 – Beste stepmaskin til hjemmebruk

Få flotte lår og rumpe på rekordtid!

Stepmaskinen er supereffektiv trening for lår, legger og rumpe og bruker du den riktig er den også super for kondisjon og vektnedgang.

I denne guiden har vi sett på hvilke alternativer som finnes på markedet. Vi har funnet en rekke trinnmaskiner for alle budsjetter og behov. 

Bruk innholdsfortegnelsen nedenfor for å hoppe inn i artikkelen.

Innholdsfortegnelse

Sidestepper

Sidestepperen gir deg ekstra trening af lår, rompe og hofte. De skrå bevegelsene er effektive til å treffe alle muskelgrupper i underkroppen.

Abilica CoreStep

Butik Pris Les mer
1.199,00 NOK → Les mer
1.362,00 NOK → Les mer

Abilica CoreStep er en mini stepper med sirkulære, sideveis bevegelser. Denne annerledes bevegelsen gjør at du, i motsetning til en klassisk mini-stepper, får trent mage og rygg.

CoreStep har en skjerm som viser antall skritt, tid og kalorier.

Ministepper

Har du ikke så mye plass hjemme, er en ministepper et opplagt valg. Den kan alle få plass til. Oppbevar den under en seng eller i et skap.

Apuls ministepper med strikk

Butik Pris Les mer
Apuls.no 2.239,00 NOK → Les mer

Apuls Ministepper har alt du trenger for å få en god treningsøkt hjemme. Miniteppet kommer med strikk som lar deg trene overkroppen, samtidig som du toner rumpa, lår og legger.

Apuls Ministepper har en maksimal personvekt på 130kg og er bygget meget solid.

Displayet viser antall trinn, tid og antall forbrente kalorier.

Stepmaskin med håndtak

Med en stepmaskin med håndtak kan du kjøre på med full kraft. Den er mere stødig og derfor bedre til knallhard trening.

Odin Stepper

Butik Pris Les mer

Billig og smart strepmaskin fra Apuls, som fungerer både som minestepper og stepmaskin med håndtak. Stepmaskinen har en maksimal brukervekt på 100kg og er stabil og enkel å bruke.

Den har hydraulisk motstand og bare et motstandsnivå.

Skjermen viser antall skritt og treningstid. Fotpedalene på denne modellen er bredere enn vanlig, noe som gjør den lettere og mer behagelig å bruke.

Stepmaskin

Ønsker du en seriøs treningsøkt kan du kjøpe en ekte stepmaskin, den er billigere og tar mindre plass enn en ellipsemaskin.

Bowflex Max Trainer M3i

Butik Pris Les mer

Bowflex Max Trainer er en kombinert stepmaskin og ellipsemaskin til en virkelig god pris. Her får du en variert trening av underkroppen, legger, sete og lår.

Stepcross har et tungt svinghjul med mulighet for enkelt å endre motstand blant 8 motstandsnivåer.

Stepmaskinen har en maksimal personvekt på 135 kg.

Sole SC2000

Når bare det beste er godt nok. Sole er en av de ledende treningsmerkene, med luksuriøse treningsmaskiner for hjemmebruk.

Har du først prøvd en Sole-maskin, så er du solgt. Her har vi funnet SC2000-modellen, en stepmaskin med 20 motstandsnivåer, 10 treningsprogrammer og mulighet til å trene både overkropp og underkropp.

Skjermen har massevis av funksjoner, med mulighet for å stille inn motstanden elektronisk.

Guide til kjøp af stepmaskin

Stepmaskinen trener baller, lår og legger og bruker du den riktig, og lenge nok, gir den også en utmerket kaloriforbrenning.

Det er imidlertid stor forskjell på de ulike stepmaskinene.

En mini stepper er ikke det samme som en stepmaskin.

I denne delen vil du få noen tips for å kjøpe den riktige maskinen for dine behov og ditt budsjett.

Stepmaskin, ministepper eller sidestepper

En stepmaskin er ikke bare en stepmaskin. Det finnes flere varianter, hver med sine fordeler.

Stepmaskin

Den klassiske stepmaskinen slik du kjenner den fra treningssenteret. Tilgjengelig med eller uten bevegelige håndtak for trening av overkroppen.

Denne typen tråkkmaskin har de lengste stegene og simulerer best trappetrening. Dermed gir det også større utbytte i trening av lår og rumpa.

Stepmaskinen tar mye plass, men siden den stort sett går i høyden tar den ikke like mye plass som for eksempel en ellipsemaskin.

Ministepper

De små, smarte ministepperne fyller ingenting og kan brukes hvor som helst, når som helst.

Ha den klar under sofaen og bruk den når du ser på TV eller ta den med på kontoret. Minitepperen koster bare noen hundre kroner og gir mye valuta for pengene.

Ulempen med mini-stepper er monotien. Det kan fort bli kjedelig å gjøre den samme begrensede bevegelsen opp og ned, om og om igjen, i en time eller mer.

Du kan gjøre noe med det.

Du kan få ministepper med strikk, hvor du også kan trene overkroppen.

Side stepper

En sidestepper er en ministepper, eller stepmaskin, hvor du går sidelengs i stedet for rett opp og ned. Den rekrutterer flere muskelgrupper enn en vanlig mini-stepper. Spesielt får du trent «kjernemuskulaturen» mer, altså mage og rygg.

Størrelse

En av de store fordelene med stepmaskinen er at den ikke tar mye plass. Den er derfor ideell for den lille leiligheten eller andre steder hvor du ikke har mye plass.

  • En mini stepper er en liten steppemaskin som kun har pedaler og ingen håndtak. Den veier vanligvis bare noen få kilo eller maksimalt 10 kg.
  • En stepmaskin har en mer solid struktur med håndtak og ramme. Den tar vanligvis mye mindre plass enn en treningssykkel, men tar litt plass.

Sammenlignet med en ellipsemaskin som trener de samme musklene, er en stepmaskin betydelig mindre og den kan derfor være et godt alternativ for deg med litt plass.

Motstand

Valg av motstand for stepmaskinen din har flere viktige konsekvenser, blant annet hvor lenge du kan bruke maskinen uten pause og hvor mange motstandsnivåer du kan stille inn.

Hydraulisk motstand

De billigste mini-stepperne og tråkkmaskiner bruker hydraulisk motstand, som er en væske i rør. Hydraulikk er billig, men har noen ulemper. Væsken blir varm etter langvarig bruk (mer enn 30 minutter) og da kan den i verste fall lekke. Det betyr at du må ta en pause for å la hydraulikken kjøle seg ned. Ikke veldig praktisk hvis du ønsker å trene 1 time eller mer.

Magnetisk motstand

De fleste trinnmaskiner bruker magnetisk motstand. Det er bedre enn hydraulisk motstand av flere grunner. Først og fremst kan den brukes så lenge du vil. Her er det ingen tidsbegrensninger som det er med hydraulikk. I tillegg kan du stille inn motstanden enkelt på en skjerm eller på et håndtak. Dette gjør at du kan øke motstanden etter hvert som du kommer i bedre form og du kan variere treningen og f.eks intervalltrening.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general