Beste veganske proteinpulver – stor TEST 2023

Gi dine muskler næring og få gains i treningssenteret! Med proteinpulver kan du lett, billigt og effektivt få de nødvendige proteiner og aminosyrer, som din kropp skal bruke til å bygge sterke og flotte muskler.

Vegansk proteinpulver er billigt og effektivt. 

Vitenskapelige studier har vist at vegansk proteinpulver er like effektivt til muskeloppbygging som valleprotein.

På denne siden har vi samlet tilbud fra de 10+ mest populære forhandlere av proteinpulver. Derfor kan du alltid finne den beste pris. Du kan bruke filteret under til å velge akkurat den type proteinpulver du liker: Velg smak, velg pris eller se kun tilbud.

Du kan dessuten lese mere om proteinpulver i guiden som fortsetter under søkemaskinen. God fornøyelse og god trening!

REKLAME

Beste veganske proteinpulver

Bodylab Vegan Protein Blend

Butik Pris Les mer
179,00 NOK → Les mer

Bodylab er kanskje det mest populære proteinpulver i Norden. Det danske brand står for god kvalitet, utviklet lokalt og underlagt skrap kontroll.

Bodylab har vunnet en rekke tester hos blant annet Candidlab og Supplement Lab Test, som er uavhengige danske/hollandske undersøkelser av innholdet i proteinpulver.

Her har vi funnet deres veganske proteinpulver med navnet Bodylab Vegan Protein Blend, som inneholder overveiende erteprotein blandet med ris og havre protein.

Optimum Nutrition 100% Plant

Butik Pris Les mer
459,00 NOK → Les mer

Optimum Nutrition er blant de førende produsenter av proteinpulver utvunnet fra valle. I deres 100% plantebaserte proteinpulver kommer de nå også med et vegansk alternativ.

Optimum Nutrition 100% Plant er et vegansk proteinpulver som er utvunnet av blant annet ris, quinoa, sacha inchi (sammenlignes ofte med jordnøtter) og amarantfrø. Alt sammen økologisk og uten kunstige tilsetningsstoffer.

Optimum Nutrition vegansk proteinpulver fåes med vaniljesmak, sjokoladesmak og uten smak. Innholdet av protein per 100 gram ligger på 68% for alle smaksvarianter.

Bodybuilding.com gir Optimum Nutrition 100% plant 8,5 stjerner ut av 10. De skriver blant annet: ”Complete amino acid profile. Excellent source of vitamin C”og hentyder til det naturlige innhold av aminosyrer og vitaminer i produktet.

Plantforce Synergy

Her får du et vegansk proteinpulver som tar alt det beste fra flere proteinkilder. I Plantforce Synergy er det både erteprotein, risprotein og hampprotein, mens det litt kontroversielle soyaprotein helt er utelatt.

Det er søtet med søtstoff utvannet fra steviaplanten og de 3 smaksvarianter, sjokolade, vanilje og bær, lever op til EU-reglene om smaksstoffer som er 100% naturlige.

Konsistensen er fin og ikke grynet som ellers ofte er tilfellet med mange proteinpulver. Plantforce Synergy er derfor også velegnet til bruk i diverse oppskrifter.

Hos Sophieschoisest, vegansk og glutenfri blogger, får dette veganske proteinpulver 5 ut av 5 stjerner. ”Perfekt i smoothies, grøt og proteinpannekaker”.

Proteininnholdet ligger på 66 gram per 100 gram.

Beste økologiske veganske proteinpulver

Holistisk Økologisk Erteprotein

Butik Pris Les mer
175,00 NOK → Les mer

Et billigt økologisk proteinpulver. Dette svenske proteinpulver er veldig billigt selv om det er økologisk. Faktisk koster det mindre enn de fleste som ikke er økologisk.

Med en pris pr. gram protein på kun 0,43 kr får du mye for pengene.

Den lave prisen skyldes at det er 82% erteprotein i produktet som er en hel del mere enn konkurrentene. Derfor blir prisen pr. gram også lavere.

Holistic proteinpulveret er dessuten fri for GMO.

Sunwarrior Clean Greens & Protein

Butik Pris Les mer

Et Keto-vennlig vegansk proteinpulver som er laget på økologiske erter og inneholder litt annet godt innhold som gojibær og MCT-olie. 

Det er også et “veggie blend” i blandingen med blant annet brokkoli, spinat og kål.

Dette økologiske proteinpulver er i den dyrere enden med en pris på op til 1,55 kr pr. gram protein.

Men så får du også et proteinpulver som er fri for tilsetningsstoffer, fri for gluten, fri for laktose, fri for soya, fri for sukker og bøtten er laget av gjenbruksmaterialer.

Sunwarrior er et amerikansk firma og får gode anmeldelser på Amazon med 4.4 ut av 5 stjerner hos brukerne.

Renée Voltaire Hampprotein ØKO

Butik Pris Les mer

Renée Voltaire er en av Sveriges mest populære helsekost og mat-guru. Hun har utviklet en rekke produkter innenfor helsekost og raw food og stiller store krav til at råvarene skal ha den beste kvalitet.

Her har vi funnet hennes økologiske veganske proteinpulver. Det er laget på hampprotein og koster fra 1,22 kr pr. gram protein.

Beste billige veganske proteinpulver

Star Nutrition Vegan Protein Blend

Butik Pris Les mer

Star Nutrition er et kjent brand innenfor trening, hvor deres valle proteinpulver er blant de mest populære og hvor man få mye for pengene.

Her har vi funnet deres veganske alternativ: Star Nutrition Vegan Protein Blend, som er laget på erter og som koster fra 0,40 kr pr. gram protein. Dermed er det blant de billigste i testen.

Star Nutrition er et svensk brand, så det er også det billigste nordiske proteinpulver.

Protein.no vegansk proteinpulver

Butik Pris Les mer
279,00 NOK → Les mer

Protein.no er et brand som lager kosttilskudd særligt målrettet til  kvinner. De har blant annet en populær måltidserstatning med navnet “Slim”.

Her har vi funnet deres veganske proteinpulver som er det nest billigste i testen med en pris pr. gram protein på kun 0,33 kr.

Proteinpulveret er laget på ris- og erteprotein.

Myprotein Soya Isolat

Hvis du vil maksimere mengden av protein i ditt veganske proteinpulver så kan du gå etter Myprotein Soya Isolat. Isolatet har et proteininnhold på hele 90% og  som navnet antyder så er det utvunnet av soya og ikke annet.

Myprotein Soya Isolat fåes med 5 forskjellige smaker og en hel ”ren” variant som ikke er tilsatt hverken søtemiddel eller smaksstoffer.

Innenfor vegansk proteinpulver er den veganske og glutenfri blogger Sophieschoisest ikke i tvil når hun gir produktet 5 ut av 5 stjerner: ”På nåværende tidspunkt min yndlings variant. (…)konsistensen er god og deilig i munnen”.

Myprotein Vegan Blend

Vegan Protein Blend fra My protein er et vegansk proteinpulver fremstillet av erteprotein og hestebønne isolat.

Med 73 gram protein per 100 gram pulver lever Myprotein Vegan fullt opp til standarden fra et klassisk proteinpulver fra melk kilder.

Det veganske proteinpulver fåes med 9 forskjellige smaker og hos den veganske og glutenfri blogger Sophieschoisest får drikken 3 stjerner ut av 5. Sophie kommenterer:

”Erte smaken kan jeg godt fornemme. (…)brukes den i smoothies med eksempelvis en banan, (…) kan man intet smake”.

Hos Chooseveganism.org er Myprotein Vegan Blend på en topp 7 og blir rost for en god pris og mange smaksvarianter å velge imellom.

Hva er det beste veganske proteinpulver?

Det finnes en lang rekke gode veganske kilder til protein, blant annet erter, ris og hamp. Det kan anbefales å kombinere flere typer samtidig for at få den beste og mest varierende effekt.

Erteprotein

Erte proteinpulver er ikke laget på grønne erter, men derimod på de gule erter som også kalles flekkerter som naturligt har et høyere proteininnhold.

Erte proteinpulver kan ha mer enn 70 gram protein pr. 100 gram.

Dessuten er erteprotein rik på aminosyrer, blant annet BCAA’er som leucine, isoleucine og valine, som bidrar til musklenes funksjon og stimulerer kroppens evne til å danne muskel protein.

Ifølge Healthline.com har erteprotein i vitenskapelige studier vært like effektivt til at bygge muskler i unge menn som valleprotein. Andre studier har vist at erteprotein kan få en til å føle seg mett lengre.

Hamp protein

Hamp protein kommer fra frøene i cannabisplanten, men ta det roligt, man bruker kun frø fra varianter uten et THC innhold som kunne gjøre deg påvirket. Så du kan trygt bruke proteinpulver fra hamp uten å risikere å feile en test hos legen eller på jobb.

Hamp proteinpulver kan ha opp til 48 gram protein pr. 100 gram.

Ut over det høye proteininnhold er hamp også en god kilde til fiber, jern, sink, magnesium og plante Omega 3.

Gresskarkjerne protein

Gresskar er ikke kun til Halloween for kjerner deres har nemlig et høyt innhold av både protein og sunt fett. Når kjernene lages om til pulver så fjernes det meste av fettet som også fjerne kaloriinnholdet.

Gresskarkjerne proteinpulver kan ha opp til 64 gram protein per 100 gram

I tillegg til et høyt proteininnhold så har gresskarkjerner også et høyt innhold av magnesium, sink, jern og andre mineraler.

Gresskarkjerner er testet i en rekke vitenskapelige studier og kan muligens ha anti-inflammatoriske virkninger og redusere kolesterol.

Ris protein

Du har kanskje fått  vite at du skulle spise noe mer brun ris i stedet for den hvite ris. Det skyldes ikke minst at brun ris har et høyere innhold av protein enn den hvide ris.

 

Ris er billigt og derfor er risprotein også en ingrediens i billigt vegansk proteinpulver.

Brun ris protein pulver kan ha opp til 78 gram protein per 100 gram

I følge Healthline.com er det studier som antyder at proteinpulver fra ris kan være like effektivt til muskelvekst som proteinpulver laget på valle.

Soyaprotein

Soyaprotein er et komplett protein som vil si at den inneholder alle de aminosyrer som kroppen skal bruke. Soya har dessuten et høyt innhold av BCAA, som kroppen bruker til å danne muskler.

Soya protein pulver kan ha opp til 78 gram protein per 100 gram

I tillegg har soya egenskaper som kan hjelpe med å senke ditt kolesterol.

Soyaprotein er blitt litt upopulært i de senere år, kanskje på grunn av hvordan genmodifisert soya produseres i land som USA. Det er også bekymringer for allergier og frykt for at soya kan være sunnhets skadelig, for eksempel ved å bidra til utviklingen av brystkreft.

I følge Healtline.com er de studier som har vist negative bivirkninger dog kun utført på dyr og derfor ikke direkte overførbare til mennesker.

Solsikkefrø protein

Her har vi å gjøre med med en rett ny proteinkilde til vegansk proteinpulver. Solsikkefrø har vært populære i en del år etterhånden, gjerne i salater, men brukes altså også i vegansk proteinpulver.

Solsikkefrø proteinpulver inneholder opp til 46 gram protein per 100 gram.

Solsikkefrø er en også en god kilde til essensielle aminosyrer.

Derfor er almindeligt proteinpulver ikke vegansk

Det meste proteinpulver er lavet på enten valle- eller bøf protein. Det er nok indlysende at proteinpulver der er lavet på oksekød ikke er vegansk, men hvad med valle? Hvad er det overhovedet?

Måske ved du det, men Whey, altså valle, er et biprodukt fra produktionen af ost. Valle er den tynde væske der flyder ovenpå når osten bliver fast.

Derfor er valle ikke vegansk, for valle er en direkte konsekvens af industriproduktion af dyr.

Årsagen til at veganere ikke spiser dyreprodukter, heller ikke mælkeprodukter som ost og valle, er at produktionen af disse foregår på uetiske metoder i forhold til dyrevelfærd.

For at kunne producere nok mælk, fjerner man for eksempel koens kalv kort tid efter fødslen, så den mælk, der normalt skulle gå til kalven, nu ender i køledisken.

Derfor er det for mange vegetarer og alle veganere uacceptabelt at bruge valle fra mælkeproduktion i proteinpulver.

Kilde: Veganer.nu

Fordele ved at vælge vegansk proteinpulver

Der er flere fordele ved at vælge vegansk proteinpulver: sundhed, klima og etik.

Hvis du er laktoseintolerant

Mange af os danskere er laktose intolerante i større eller mindre grad, men ved det ikke. Hvis du nogensinde har prøvet at blive oppustet efter at have fået et måltid med mælk eller ost, så kan det være du er laktose intolerant og ikke kan tåle mælkeprodukter.

Her kan vegansk proteinpulver være løsningen, for en fordel er at det også er laktosefrit, da det altså ikke indeholder mælk.

Gør dit for klimaet

Hvis du har fulgt med i debatten om klima og landbrug, så ved du nok at produktionen af dyr i landbrugsindustrien er rigtig skidt for klimaet.

Landbruget udleder meget CO2 når dyrene skal fodres, særligt køer er en klimasynder. Det skyldes blandt andet at foderet som dyrene får, dyrkes i på marker i Danmark, der optager utrolig meget plads. Her kunne man i stedet spise vegansk og bruge pladsen til at have skov, der kunne optage CO2.

Etiske overvejelser

Som vi har beskrevet i afsnittet om hvorfor valle ikke er vegansk, så er produktionen af mælk og ost en process, der dyreetisk er tvivlsom.

Måden hvorpå man først tvangs inseminerer en ko (gør koen gravid), for derefter at fjerne dens unge kort tid efter fødslen, virker brutal på mange.

Særligt når vi tænker på at vi ikke som sådan har behov for koens mælk. Det er kun børn der har behov for mælk og kun modermælk til de mindste børn.

Dyreetisk Råd har udtalt sig kritisk om flere aspekter af mælkeproduktionen i Danmark.

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general