Om Fitfact.no

Fitfact.no er et nettbasert forbrukermagasin om trening og helse. Vi er et team av lidenskapelige treningsnerder som brenner for å dele kunnskapen vår med deg.

Vi skriver om styrketrening, kondisjon og kosthold og gjør anmeldelser og tester av populært trenings- og treningsutstyr.

Vårt mål er å hjelpe deg med å finne riktig form for trening og treningsutstyr slik at du kan komme godt i gang med treningen.

Forfattere

Erik Haalo Hamre

Redaktør
Økonom og Kostholdsekspert (stud.)

Erik er redaktør i Fitfact, hvor han har ansvar for alt som publiseres.

Han har snart 20 års erfaring innen styrketrening og roing.

Det siste året har han studert til kostholdsveileder ved Trenerakademiet.

Alexander Seier

Personlig trener
Cand. Scient i Idræt

Alexander er personlig trener, hvor han siden 2018 har trent klienter i Fitness World og Act-Gym i Aarhus.

Han har mastergrad i idrettsvitenskap og underviser ved PT-studiet ved Fitness Institute.

Fysioterapeut
Master i Smertevidenskab

Thomas er utdannet fysioterapeut med mastergrad i smertevitenskap og tverrfaglig smertebehandling.

Han jobber først og fremst med mennesker med langvarige smertetilstander som ikke vil forsvinne. Til daglig er han eier av klinikken Smertefys på Østerbro i København

Siden drives av

Dovendyr Medier
Flæsketorvet 68, 1711 København
CVR: 33222297

Dovendyr Medier er et lite mediebyrå fra København som utvikler og driver en rekke nisjenettsteder, inkludert trening, leker, reiser og mat.

Om forbrukertest på Fitfact.no

På FitFact.no skriver vi forbrukertester av treningsprodukter, for eksempel om romaskiner, kollagenpulver og treningssko.

De fleste av disse testene er det som kan kalles «aggregerte tester», hvor vi samler tester og anmeldelser fra andre kilder.

Vi prøver alltid å samle så mye data om produktene som mulig og bruker så mange troverdige kilder som mulig i våre tester.

Det kan for eksempel være:

Forbrukerorganisasjoner som TÆNK, Which, Choice, Råd & Rän m.fl.
Aviser som Politiken, Berlingske, JP.dk mm.
Magasiner om trening og helse som Aktiv Trening, iForm, Healthy Research
Vitenskapelige studier publiseres vanligvis på Pubmed og videreformidles ofte gjennom kunnskapsmagasiner som Videnskab.dk og Healthline
Brukeranmeldelser på sosiale medier som Facebook, Reddit og blogger
Rangering på Trustpilot og Google Shopping
Original research der vi tester produktene selv eller sammenligner data og funksjoner

Når du kjøper et produkt som vi linker til, kan vi motta provisjon fra butikken. Vi har også andre typer annonser på siden, for eksempel fra Pricerunner eller Google.

Derfor er vi en annonsefinansiert nettside og disse produkttestene er sammenlignbare med sponsede innlegg, jf. Forbrukerombudets retningslinjer om skjult annonsering.

Den fine skriften

Denne siden, som alle andre nettsteder, må overholde GDPR, markedsføringslov, informasjonskapsler og så videre. Det er kjedelig, men her kommer det hvis det er noe du er interessert i å lese.

Cookies

Denne siden bruker informasjonskapsler – små tekstfiler som plasseres på maskinen din for å hjelpe oss med å gi deg en bedre opplevelse når du besøker oss.

Vanligvis brukes informasjonskapsler for å gjenkjenne deg når du besøker oss igjen og kan hjelpe med f.eks. å huske innholdet i en handlekurv og gi fullstendig anonyme data for tredjepartsapplikasjoner som Google Analytics.

Informasjonskapsler vil gjøre nettleseropplevelsen din bedre. Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du slå dem av. Den mest effektive måten å gjøre dette på er å slå av informasjonskapsler i nettleseren din. Du kan lese mer om den danske lovgivningen om informasjonskapsler hos Erhvervstilsynet

Personvernerklæring

Personlig informasjon

Generelt
Personopplysninger er all slags informasjon som til en viss grad kan tilskrives deg. Når du bruker nettstedet vårt, samler og behandler vi en rekke slik informasjon. Det skjer f.eks. av alm. tilgang til innhold hvis du registrerer deg for vårt nyhetsbrev, deltar i konkurranser eller undersøkelser, registrerer deg som bruker eller abonnent, ellers bruker tjenestene eller foretar kjøp via nettstedet.

Vi samler inn og behandler vanligvis følgende typer informasjon: En unik ID og teknisk informasjon om din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering og hvilke sider du klikker på (interesser). I den grad du selv gir uttrykkelig samtykke til dette og selv legger inn opplysningene, behandles også følgende: Navn, telefonnummer, e-post, adresse og betalingsopplysninger. Dette vil typisk være i forbindelse med opprettelse av innlogging eller kjøp.

Sikkerhet
Vi har iverksatt tekniske og organisatoriske tiltak mot at dine opplysninger utilsiktet eller ulovlig blir slettet, publisert, tapt, forringet eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller på annen måte behandles i strid med loven.

Hensikt
Informasjonen brukes til å identifisere deg som bruker og vise deg de annonsene som mest sannsynlig vil være relevante for deg, for å registrere dine kjøp og betalinger, samt for å kunne yte de tjenestene du har etterspurt, som f.eks. å sende inn et nyhetsbrev. I tillegg bruker vi informasjonen til å optimere våre tjenester og innhold.

Oppbevaringsperiode
Informasjonen lagres i den perioden loven tillater og vi sletter den når den ikke lenger er nødvendig. Perioden avhenger av informasjonens art og bakgrunnen for lagring. Det er derfor ikke mulig å angi en generell tidsramme for når informasjon slettes.

Utlevering av informasjon
Data om din bruk av nettsiden, hvilke annonser du mottar og ev klikk, geografisk plassering, kjønn og alderssegment osv. videreformidles til tredjeparter i den grad denne informasjonen er kjent. Du kan se hvilke tredjeparter som er involvert i avsnittet om “informasjonskapsler” ovenfor. Informasjonen brukes til å målrette annonsering.

I tillegg bruker vi en rekke tredjeparter for lagring og behandling av data. Disse behandler informasjon utelukkende på våre vegne og kan ikke bruke den til egne formål.

Utlevering av personopplysninger som navn og e-post mv. vil bare skje hvis du gir ditt samtykke. Vi bruker kun databehandlere i EU eller i land som kan gi din informasjon tilstrekkelig beskyttelse.

Innsikt og klager
Du har rett til å bli informert om hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan også når som helst protestere mot bruk av informasjon. Du kan også trekke tilbake samtykket ditt for at opplysninger om deg skal behandles. Dersom opplysningene som behandles om deg er feil, har du rett til å få dem rettet eller slettet. Forespørsler om dette kan gjøres til: eric@fitfact.dk. Hvis du ønsker å klage på vår behandling av dine personopplysninger, har du også mulighet til å kontakte Datatilsynet.

Annonsering og affiliate lenker

Nettstedet er annonsefinansiert. Både bannerannonser og tilknyttede lenker kan vises. Sistnevnte er lenker hvor jeg får provisjon hvis du kjøper på nettbutikken jeg linker til. Begge annonsetypene er merket etter Forbrukerombudets retningslinjer med tydelig «Annonse», som vist her:

Annonce

Når det er affiliate-lenker i en artikkel, betyr det ikke at alt innholdet er kommersielt, men vi har valgt å merke alt innhold med affiliate-lenker med én type utvalg, for å være på den sikre siden.

Innhold med tilknyttede lenker kan derfor sammenlignes med sponset innhold.

Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general