3 fitnesstrender i Norge 2021

Det er ingen tvil om at fitness står høyt på lista hos mange nordmenn også i 2021, til tross for herjende pandemi og nedstengninger. Siden landet stengte ned har det vært vanskelig for mange å komme seg på treningssenter og derfor har trendene innen fitness og trening endret seg fra tidligere vaner. 

Kroppsvekt

Før pandemien brøt ut var det allerede blitt bygget mange utendørs fitnessarenaer med fokus på bruk av kroppsvekt i treningen. Disse har blitt aktivt brukt i 2021 og mange har fått øynene opp for denne formen for trening. Når man bruker kroppsvekt som motstand vil man kunne trene tryggere og bygge opp musklene på en svært effektiv måte. Dette er en smartere måte å trene på uten å nødvendigvis være hardere. Mange opplever dette som en god måte å bygge muskulatur på. 

Terrengløping

Uten tilgang på ellipsemaskiner og tredemøller har mange dratt ut i skogen for å få en effektiv løpetrening. Derfor har terrengløping blitt en stor fitnesstrend i 2021. Ved å løpe i skogen får man kombinert ekstremt effektiv kondisjonstrening med intervaller og høydeforskjeller. Ved å løpe i ulendt terreng vil man fort oppleve rask fettforbrenning. 

Treningsapper

Siden de fleste nordmenn har blitt nødt til å trene hjemme har fitnessappene fått en skikkelig boost i 2021. Disse hjelper brukeren til å sette sammen treningsprogram som hjelper mot den enkeltes mål for treningen. De gjør det også enkelt for brukeren å velge øvelser som kan utføres hjemme på stuegulvet. De mest brukte øvelsene er planken, yoga-øvelser, og forskjellige former for situps. Mange har også kjøpt inn enkelt utstyr som kettlebells, yoga-matte og treningsstrikk. På denne måten kan man utføre gode og effektive treningsprogram i lunsjpausen på hjemmekontor, eller sammen med hele familien på ettermiddagen. 

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general