Invester i treningsinteressene dine

Annonseinnhold

Det å investere er noe som mange har fått øynene opp for, og kanskje ikke så overraskende var 2020 et rekordår for nye investorer. Ved utgangen av året eide rekordmange private investorer aksjer og ikke minst var det rekordmange kvinner blant disse. Det å snakke om penger, økonomi og investeringer, er noe som blir en mer naturlig del av hverdagen vår og derfor er det også mer snakk om hva vi investerer i og hvorfor. For det er ikke ubetydelig hva vi velger å legge pengene våre i.

Vi hører ofte det at penger er makt, og i et kapitalistisk samfunn som det vi lever i, er dette virkelig sant. Vi utøver makt hver gang i kjøper noe, eller ikke kjøper noe, og det samme gjelder når vi investerer. Hva vi investerer i, er nemlig ikke likegyldig. Det vi investerer i, er det vi gir mer makt, og derfor har mange begynt å snakke om det å gjøre valg i forhold til investeringer som ikke bare handler om avkast og gevinst, men som også handler om verdier, etikk og ikke minst interesser.

Når du er interessert i trening, er det for eksempel mange ting du kan tenke på i forhold til de valgene du tar, som vil gjøre at du velger med i tråd med det du tror på og ikke minst er interessert i. Alene valget av handelsplattform, er viktig, for eksempel. Det å velge hva man skal investere i, og hvilken plattform man vil investere gjennom handler i bunn og grunn om hvem du vil gi pengene dine til, og her er noen ting som er gode å tenke over før du bestemmer deg.

Det handler ikke bare om penger

Selv om vi selvsagt investerer for å tjene penger, handler ikke investeringer bare om penger. For noen gjør det selvsagt det, men i takt med at flere og flere investerer, er det også flere og flere som begynner å snakke om andre viktige aspekter ved det å velge hvordan vi vil investere pengene våre. For det å investere i tråd med for eksempel interessene sine, som trening og sunn livsstil for eksempel, vil hjelpe disse firmaene med å vokse.

Det samme gjelder når man snakker om bærekraft, for selv om mange velger å ikke investere i bærekraftige initiativer nå, fordi det ikke er så mye penger i det, sammenlignet med å investere i firmaer som ikke er bærekraftige, er det fortsatt viktig at vi gjør det. Det å stemme for bærekraftig utvikling handler også om å investere i initiativer som støtter nettopp dette. Og mon tro om disse utviklingene ikke vil gi deg bedre avkast enn alternativene på lang sikt, når man ser hvor viktig disse initiativene er for overlevelsen til planeten vår.

Det å investere i det man er interessert på, og det som stemmer overens med de verdiene man har, er også en ypperlig måte å bli mer investert i sin egen portefølje, fordi man virkelig bryr seg om det man investerer i.

Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general