3 treningsøvelser du kan gjøre utendørs denne sommeren

Det er liten tvil om at sommeren er den beste av alle årstider når det gjelder å få folk til å ville komme i god form gjennom trening og fysiske øvelser. Sommeren representerer en velkommen pause for vintersesongene.

Om vinteren blir antall og type fysiske aktiviteter du kan delta i begrenset som følge av ugunstige værforhold. Selv treningen på treningsstudioet blir også ganske redusert. Fordelene med utendørsøvelser er flere og kan ikke undervurderes. 

Utendørsøvelser er ikke bare ment for å forbedre din fysiske form, men du vil også bli lykkeligere og utvikle positive følelser. Hvis du er usikker på mulige treningsøvelser å gjøre utendørs denne sommeren bør du fortsette å lese denne artikkelen.

1. Jogging eller løping

Å jogge er en veldig fin øvelse å gjøre om sommeren, og det er god trening. Jogging eller løping er en sært populær form for fysisk aktivitet av god grunn. Løping er en tiltalende øvelse fordi det ikke krever noe utstyr, og du kan løpe gratis når som helst og hvor du vil.

Regelmessig løping eller jogging gir mange helsemessige fordeler. Det bidra til å bygge sterke bein, da det er en vektbærende øvelse. Jogging vil også styrke muskler og forbedre kardiovaskulær kondisjon. Du vil også brenne rikelig med kalorier og energi, og bidra til å opprettholde en sunn vekt.

Forskjellen mellom løping og jogging er intensitet. Løping går raskere, bruker mer energi og krever mer innsats fra hjerte, lunger og muskler enn å jogge. Løping krever et høyere nivå av generell kondisjon enn jogging. Dersom du vil ha en lang treningsøkt er jogging et godt alternativ, mens løping gjerne passer bedre for korte økter.

2. Sykling

Hvis du er den typen som ikke liker å løpe, kan det å sykle være en flott utendørsaktivitet for deg å erstatte treningsstudioet om sommeren. Det mest spennende med sykling er at det er morsommere enn å løpe. Dette er bare annerledes når du sykler langs bakken. Du kan lese mere om sykling i Sverige på Konsumentmagasinet.se.

En fordel med sykling er at det bidrar til å styrke leddene dine, og det brenner også mye kalorier og energi. Andre fordeler med sykling inkluderer forbedret kardiovaskulær helse, forbedret immunsystem, sterkere muskler og økt evne til å miste vekt. Dessuten er sykling et kostnadsfritt (utenom kjøpet av sykkelen og eventuel vedlikehold) transportmiddel dersom du ønsker å kombinere trening med å komme deg til der du ønsker å være.

3. Svømming

Det er ingen ting som er mer forfriskende en å kjøle seg ned i et basseng eller i havet om sommeren. I tillegg er svømming er en perfekt form for trening som forhindrer å legge unødvendig stress på kroppsleddene. Svømming har altså mange av de samme fordelene som jogging, men kan være mindre belastende, spesielt hvis du har en skade som hindrer deg fra å jogge. 

Uansett hvilken øvelse du bestemmer deg for å gjøre denne sommeren må du ikke glemme å ha det gøy og nyte det fine været. Å bruke solkrem kan være lurt for å unngå å bli solbrent.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general