Frittstående basseng i hagen – test av de beste hagebassengene

Sol, sommer og vann – det hører sammen! Det er deilig på stranden og i fjorden, men kanskje ikke hver dag. Med et frittstående hagebasseng kan hele familien ha det gøy, leke og bade hver eneste sommerdag.

Det finnes flere valgmuligheter: Oppblåsbare basseng som er billige og enkle å sette opp. Stålbasseng som er stabile, store og et godt alternativ til nedgravd basseng. 

I denne artikkelen har vi funnet de beste tilbudene på begge typer.

Er du i tvil om hva du skal velge? Les første avsnitt. Her tar vi de ulike modellene under vurdering. Det er noe for enhver smak.

Du får også de beste tipsene for vedlikehold av bassenget, hvordan du holder det rent og hvordan du får riktig klor balanse.

Bestway Fast Set

Oppblåsbart basseng fra Bestway med pumpe.

Dette bassenget må bare blåses opp og fylles med vann så er det klart til bruk.

Tilgjengelig i flere størrelser opp til 4,5 meter i diameter.

Intex Prism

Intex Prism er et romslig basseng i toppklasse med god plass for hele familien.

Med Intex Prism får du høy kvalitet for pengene og et basseng du kan ha glede av i mange år.

Swim&Fun Kreta

Kanskje det mest populære stålbassenget og et av de mest solgte bassengene i det hele tatt.

Dette bassenget fra det danske selskapet Swim & Fun er et slitesterkt stabilt basseng i galvanisert stål, som derfor kan graves ned helt eller delvis.

Beste oppblåsbare basseng for hagen

Den enkle måten å få basseng i hagen. Med et oppblåsbart basseng får du raskt et basseng i hagen som kan være stort nok for både barn og voksne. Svømmebassengene har en fast kant som gjør at du kan lene deg litt opp mot dem, så du kan se Tour De France med noe kaldt i glaset. Et oppblåsbart basseng er en billig løsning og du kommer langt på vei for under 1000 kr. Det er imidlertid grenser for hvor stort basseng du kan få når det er oppblåsbart og siden de ikke har en fast ramme så er de alltid runde. De er derfor ikke de beste hvis du skal svømme.

Bestway Fast Set

Type: Badebassin
Dybde: 0,76 m
Form: Rund
Liter: 940 l - 13000 l
Størrelse: 1,83 m - 4,57 m
Oppsett: 15 - 30 minutter

Butik Pris Les mer
1.199,00 NOK → Les mer
2.190,00 NOK → Les mer
2.209,00 NOK → Les mer
3.010,00 NOK → Les mer

veiledende pris for diameter 305cm

Bestway er en av verdens ledende produsenter av hagebasseng og dermed også oppblåsbare svømmebasseng. 

I vår research gjorde jeg en avstemning i den største bassenggruppen på Facebook og her kom Bestway inn på en fin tredjeplass.

Bestway Fast Set får også virkelig gode anmeldelser på Amazon.com hvor svømmebassenget får 4,3 av 5 stjerner. Svømmebassenget anbefales også av den amerikanske forbrukersiden Goodhousekeeping.com.

Kanskje tror du at et oppblåsbart svømmebasseng bare er noe for de aller minste barna, men det er ikke sant. Bestways oppblåsbare svømmebasseng er tilgjengelig i mange størrelser, opptil 4,5 meter i diameter og 87 cm dyp.

Så det er ikke bare barna, men også de voksne som kan nyte varmen og noe kaldt i glasset.. 

Perfekt for hele familien og veldig lett å sette opp. Med en pris på under 1000 kr, selv for den største modellen, kan alle få råd til det. Filterpumpe og stige følger med (på de større modellene).

Intex Easy Set

Type: Badebassin
Dybde: 0,61 m - 0,84 m
Form: Rund
Liter: 1250 l - 9792 l
Størrelse: 2,44 m - 4,57 m
Oppsett: 10 - 30 minutter
Butik Pris Les mer
veiledende pris for størrelse 366 cm

Den andre typen «stålbasseng» er basseng der bare rammen er laget av stål, mens selve bassenget er laget av bassengduk.

Det er et bra alternativ til et oppblåsbart basseng med mer plass til svømming og moro.

Med en stålramme kan du få et betydelig større basseng enn de oppblåsbare. Stålrammen gjør det også mulig å ha et avlangt basseng, noe som ikke er mulig med den oppblåsbare typen.

Beste stålbasseng

Frittstående stålbasseng er stabile, rimelig i pris og enkle å sette opp. Et stålbasseng har en bassengvegg av stål, typisk i form av paneler du monterer.

Dette gjør dem stabile og derfor egnet til å grave ned helt eller delvis.

Noen stålbasseng har en vegg av galvanisert stål som gjør at de kan graves ned.

Et stålbasseng er et godt og rimelig alternativ til et nedgravd basseng eller et hage basseng i tre. Du kan få et stålbasseng for bare noen få tusen kroner, mens et trebasseng koster ti tusen eller mer.

Swim&Fun Kreta

Type: Stålbasseng
Dybde: 0,9 m
Form: Rund
Liter: 8150 l - 13500 l
Størrelse: 3,50 m - 4,60 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
9.095,00 NOK → Les mer

veiledende pris for diameter 350cm

 

Kanskje det mest populære stålbassenget og et av de mest solgte bassenger i Norge i det hele tatt .

Dette bassenget fra det danske selskapet Swim & Fun er et slitesterkt stabilt basseng i galvanisert stål, som derfor kan graves ned helt eller delvis.

I Facebook-grupper for bassengeiere kan du derfor også se flere flotte eksempler på hvordan dette kan gjøres, for eksempel med en platting rundt. Med en pris på noen tusen kroner har du derfor også råd til håndarbeid.

Bassenget er tilgjengelig i størrelser fra 3,5 til 4,6 meter og en dybde på 0,9 til 1,2 meter.

Foretrekker du basseng i sort, kan du velge Santorini-modellen, også fra Swim & Fun.

I vår avstemning på Facebook om de beste basseng merkene, så kom Swim & Fun på en klar andreplass, så vi anbefaler gjerne denne modellen.

Kreta inneholder en pumpe med filter som kan oppgraderes til et sandfiltersystem for ekstra god rengjøring. Bassenget er også ment å stå ute hele året, men kan også pakkes bort etter sommeren.

Et supert nybegynner basseng.

Swim&Fun Basic

Type: Stålbasseng
Dybde: 1,2 m - 1,32 m
Form: Rund, Firkantet, Oval
Liter: 17450 l - 43595 l
Størrelse: 4,60 m - 9,15 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
16.574,00 NOK → Les mer
19.999,00 NOK → Les mer

veiledende pris for diameter 460cm

Swim & Fun Basic er det største stålbassenget fra det danske merket. Her får du muligheten til å skaffe deg et gigantisk frittstående stålbasseng eller grave det ned helt eller delvis.

Enten det er over eller under bakken så får du muligheten til å ha et langstrakt eller ovalt basseng på opptil 9,15 meter. Det er det nest største bassenget i testen, men i motsetning til Intex Ultra er dette et stålbasseng som kan graves ned.

Med en dybde på opptil 1,32 meter er det også et av de dypeste bassengene i testen.

Så her får du muligheten til å få et enormt langstrakt basseng som kan graves ned helt eller delvis, men til en mye lavere pris enn hva et faktisk nedgravd basseng normalt ville kostet.

Finnes også i en rund modell.

En toppmodell for deg som vil ha det beste.

Bestway Hydrium

Type: Stålbasseng
Dybde: 1,2 m
Form: Rund, Oval
Liter: 3028 l - 19929 l
Størrelse: 3,00 m - 6,10 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
veiledende pris for lengde 360cm

Siste stålbasseng i testen er Bestway Hydrium som også er et gigantisk stål basseng. Det er beregnet på å stå ute hele året og som kan graves helt eller delvis ned.

Bassenget er spesifikt markedsført som et helårs basseng.

Bestway Hydrium er tilgjengelig i en rund eller oval form med størrelser fra 3 meter og opp til over 6 meter. Dybden er 1,2 meter.

Beste basseng med stålramme

Den andre typen «stålbasseng» er basseng der bare rammen er laget av stål, mens selve bassenget er laget av bassengduk. Det er et bra alternativ til et oppblåsbart basseng med mer plass til svømming og moro. Med en stålramme kan du få et betydelig større basseng enn de oppblåsbare. Stålrammen gjør det også mulig å ha et avlangt basseng, noe som ikke er mulig med den oppblåsbare typen.

Bestway Power Steel

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 1,22 m
Form: Rund, Firkantet, Oval
Liter: 3662 l - 52231 l
Størrelse: 2,82 m - 9,56 m
Oppsett: 20 - 60 minutter

Butik Pris Les mer
6.490,00 NOK → Les mer
veiledende pris for lengde 404cm

Vår “best i test ” i kategorien hagebasseng med stålramme. Dette bassenget finnes i størrelse 3 meter i diameter opp til 5,5 meter, så det er et fint stort basseng som fint kan settes opp på 20 minutter – i hvert fall ifølge produsenten.

Bestway Steel Pro Max får gode anmeldelser overalt, inkludert 4,6 av 5 stjerner på Amazon.com, som faktisk er testens høyeste poengsum. Bassenget vinner også «Best Overall» hos det amerikanske forbrukermagasinet Popular Mechanics.

Her får du et stort og dypt basseng til en fornuftig pris som presterer veldig bra i tester og anmeldelser. 

Bestway er et topp 3 populært merke i den meningsmålingen vi gjennomførte i Facebook-gruppen «Basseng og svømmebasseng for hagen», så vi føler oss trygge ved å anbefale dette bassenget.

Bestway Steel Pro

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 0,66 m
Form: Rund
Liter: 1200 l - 5700 l
Størrelse: 2,21 m - 4,00 m
Oppsett: 10 minutter

Butik Pris Les mer
949,00 NOK → Les mer
1.759,00 NOK → Les mer

veiledende pris 

Det billige valget når du ønsker et stort basseng med stålramme. Finnes i både rund og avlang form i flere forskjellige størrelser. Her vises den i rund versjon.

Dette bassenget har gjort det veldig bra i tester, der den vinner «Best Budget» hos forbrukermagasinet TheSpruce.com. Bassenget vurderes også veldig fint på Amazon med 4,3 av 5 stjerner.

Bassenget er tilgjengelig fra drøyt 2 meter til 4 meter og en dybde på 0,66 meter, så det er et basseng som er mest egnet for barn og ikke så egnet for voksne og større barn.

Bassenget er laget i en slitesterk bassengduk i laminert PVC med en kjerne av polyester. Rammen er i robust stål. Bassenget kan monteres enkelt, helt uten verktøy og burde ifølge produsenten kunne monteres på bare 10 minutt.

Bestway Steel Pro Max

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 0,76 m
Form: Rund
Liter: 4678 l - 23062 l
Størrelse: 3,05 m - 5,49 m
Oppsett: 20 - 60 minutter

Butik Pris Les mer
4.696,00 NOK → Les mer
5.490,00 NOK → Les mer

veiledende pris for lengde 366cm

Vår “best i test ” i kategorien hagebasseng med stålramme. Dette bassenget finnes i størrelse 3 meter i diameter opp til 5,5 meter, så det er et fint stort basseng som fint kan settes opp på 20 minutter – i hvert fall ifølge produsenten.

Bestway Steel Pro Max får gode anmeldelser overalt, inkludert 4,6 av 5 stjerner på Amazon.com, som faktisk er testens høyeste poengsum. Bassenget vinner også «Best Overall» hos det amerikanske forbrukermagasinet Popular Mechanics.

Her får du et stort og dypt basseng til en fornuftig pris som presterer veldig bra i tester og anmeldelser. 

Bestway er et topp 3 populært merke i den meningsmålingen vi gjennomførte i Facebook-gruppen «Basseng og svømmebasseng for hagen», så vi føler oss trygge ved å anbefale dette bassenget.

INTEX Ultra Xtr Frame Pool Set

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 1,22 m - 1,32 m
Form: Rund, Firkantet
Liter: 19156 l - 54368 l
Størrelse: 4,88 m - 9,75 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
11.999,00 NOK → Les mer

veiledende pris for lengde 488cm

Super populært basseng som er kjempestort. Det slår akkurat Bestway Power Steel med noen cm! Her får du et basseng der den største modellen er nesten 10 meter: Hele 9,75 meter og opp til 1,32 meter i dybden. 

Så dette er et STORT basseng. 

At Intex Ultra er et kult basseng ser du også i anmeldelsene. På Amazon.com har mer enn 4000 brukere gitt den 4 stjerner eller mer. Totalt får den 4,5 av 5 stjerner.

I tillegg anbefales den av en haug av amerikanske forbrukermagasiner som Forbes, Goodhousekeeping.com, Popular Mechanics og The Spruce. Sistnevnte kaller den som “Best Overall”.

Med en maksimal dybde på 1,32 meter er det også testens dypeste frittstående basseng sammen med Swim & Fun Basic.

Dette er hagebassenget til svømming.

Intex Metal Frame Pool Set

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 0,60 m - 0,84 m
Form: Rund, Firkantet
Liter: 1662 l - 7127 l
Størrelse: 2,20 m - 4,50 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
1.706,00 NOK → Les mer
4.999,00 NOK → Les mer
8.289,00 NOK → Les mer

veiledende pris for lengde 366cm

Basseng med stålramme til en rimelig pris fra det populære merket Intex som er testvinneren blant brukerne.

Dette bassenget ligner på Bestway Steel Pro-bassenget og finnes både som rundt og avlangt. I størrelse helt ned til 2,2 meter og opp til 4,5 meter. 

Intex Metal Frame Pool har prestert bra i tester, der den er fremhevet og anbefalt av både Popular Mechanics og CNN. I tillegg har den fått 4,4 av 5 på anmeldelser på Amazon.com.

Et veldig fint basseng til nybegynneren.

Intex Prism

Type: Basseng med stålramme
Dybde: 0,76 m - 1,22 m
Form: Rund, Firkantet, Oval
Liter: 6503 l - 18202 l
Størrelse: 3,66 m - 6,10 m
Oppsett: 30 - 90 minutter

Butik Pris Les mer
6.864,00 NOK → Les mer
9.999,00 NOK → Les mer
12.499,00 NOK → Les mer

veiledende pris for lengde 457cm

Intex Prism er et større og litt dyrere alternativ til Intex Metal Frame Pool Set ovenfor. 

Her får du muligheten til å eie et stort basseng opptil 6,1 meter med 3 forskjellige former: Rundt, avlangt eller ovalt.

Det er et basseng som minner om Bestway Power Steel eller kanskje er det snarere motsatt, for Intex er jo det mest populære basseng merket i verden. 

Vi gjorde en meningsmåling i Facebook-gruppen «Basseng og svømmebasseng i hagen», som har over 20.000 medlemmer, og her vant Intex som det merket flest hadde positive erfaringer med.

Bassenget får også gode anmeldelser på Amazon med en score på 4,1 av 5.

Intex Prism passer for deg som ønsker et kvalitets basseng som kan vare flere sesonger. 

Beste helårsbasseng

Kan et frittstående basseng stå ute hele året? Ja, det kan det i flere tilfeller, men sjekk alltid med forhandleren. Ønsker du et basseng som med sikkerhet tåler å stå ute om vinteren, bør du velge et stålbasseng, altså et basseng med galvaniserte stålsider. Over kan du se noen av de mest populære i sitt slag, f.eks.:

Disse bassengene kan stå ute om vinteren. Klikk på lenken ovenfor å lese mer om dem.

Hvilket basseng merke er best?

Markedet for frittstående basseng er heldigvis håndterbart. Det er nok ganske mange produsenter, men det er bare en håndfull merker som er virkelig populære.

For å finne ut hvilke basseng merker som er de beste, har vi laget et innlegg i Facebook-gruppen «Basseng og svømmebasseng i hagen», som har nesten 20 000 medlemmer.

Her spurte vi medlemmene om hvilke merker basseng de hadde positive erfaringer med og fikk over 100 tilbakemeldinger.

De 3 mest populære merkene (i en klasse for seg) var:

  • Intex
  • Swim & Fun
  • Bestway

De 3 merkene er også de mest solgte, så det er  kanskje ikke så overraskende. Det er veldig tydelig at disse 3 merkene faktisk også er de som har flest fornøyde bassengeiere.

Det interessante er at hvis vi ser på Amazon.com, så er Intex og Bestway også de merkene som har best vurderinger av bassenger der. Selv om vurderingene der generelt er rimelig høye på Amazon, har både Intex og Bestway rangeringer på 4,5 / 5 stjerner på utvalgte bassenger, og det er bra – spesielt med tanke på at det er tusenvis av anmeldelser.

I tillegg har jeg tatt kontakt med forhandlerne og spurt om hvilke merker de fikk færrest klager på og her trekker forhandlere igjen frem de samme merkene. 

Jeg føler meg derfor trygg ved å anbefale de 3 merkene: Intex, Swim & Fun og Bestway. De får gode anmeldelser fra brukere på Facebook og på Amazon.com og de anbefales av forhandlerne.

Det er ikke dermed sagt at jeg vil fraråde å kjøpe et annet merke, men hvis du vil være på den sikre siden, så.. ja.

Basseng i hagen - testresultater (TABELL)

I tabellen under har vi samlet all objektiv informasjon vi kunne finne om de forskjellige bassengene. 

De fleste basseng modellene er tilgjengelige i forskjellige størrelser og utseende. Men totalt sett er de like i type innenfor sine kategorier. 

* Oppsett Tiden vises fra den minste modellen til den største modellen. Det tar betydelig lengre tid å sette opp de store modellene, selv om det er samme type. Hvis dette er første gang du setter opp et basseng, bør du nok regne med at det tar lengre tid enn de oppgitte tallene.

NavnTypeFormStørrelserDybdeLiterOppsettid*Amazon rating
https://wildtoys.dk/wp-content/uploads/2019/05/bestwayfastsetoppuseteligpool4.jpg-300x231.jpgBestway Fast SetOppblåsbar bassengRund1,83 m - 4,57 m0,76 m940 l - 13000 l15 - 30 minutterNej4.3#Bestway Fast Set
https://www.moreland.dk/g/p/80040099/0/2000/power-steel-pool.jpgBestway Power SteelBasseng med stålrammeFirkantet, Oval2,82 m - 9,56 m1,22 m3662 l - 52231 l20 - 60 minutterNej4.1#Bestway Power Steel
https://www.moreland.dk/g/p/80040127/0/244/steel-pro-max-pool.jpgBestway Steel Pro MaxBasseng med stålrammeRund3,05 m - 5,49 m0,76 m4678 l - 23062 l20 - 60 minutterNej4.6 #Bestway Steel Pro Max
https://www.moreland.dk/g/p/80035267/0/244/steel-pro-pool.jpgBestway Steel ProBasseng med stålrammeRund, Firkantet2,21 m - 4,00 m0,66 m1200 l - 5700 l10 minutterNej4.3#Bestway Steel Pro
https://media.poolfunstore.com/c/product/piscina-desmontable-de-acero-bestway-hydrium-300x120-cm-depuradora-de-arena-de-3028-litroshora-520x520.jpgBestway HydriumStålbassengRund, Oval3,00 m - 6,10 m1,2 m3028 l - 19929 l30 - 90 minutterJa#Bestway Hydrium
https://www.moreland.dk/g/p/80020584/0/244/santorini-oe350x90cm.jpgSwim&Fun KretaStålbassengRund3,50 m - 4,60 m0,9 m8150 l - 13500 l30 - 90 minutterJa#Swim&Fun Kreta
https://www.moreland.dk/g/p/80020584/0/244/santorini-oe350x90cm.jpgSwim&Fun SantoriniStålbassengRund3,50 m - 4,60 m0,9 m - 1,2 m8150 l - 17600 l30 - 90 minutterJa#Swim&Fun Santorini
https://www.moreland.dk/da/products/badebassin-pool/swim-fun-classic-pool-hvid-oe460x120cm/?partno=80020487Swim&Fun BasicStålbassengRund, Firkantet, Oval4,60 m - 9,15 m1,2 m - 1,32 m17450 l - 43595 l30 - 90 minutterJa#Swim&Fun Basic
https://img.eurotoys.dk/pic/produkter-sized/101-028158_680.jpgIntex Easy SetOppblåsbar bassengRund2,44 m - 4,57 m0,61 m - 0,84 m1250 l - 9792 l10 - 30 minutterNej4.2#Intex Easy Set
https://www.proshop.dk/Images/915x900/2854549_e8850cdd6030.jpgIntex Metal FrameBasseng med stålrammeRund, Firkantet2,20 m - 4,50 m0,60 m - 0,84 m1662 l - 7127 l30 - 90 minutterNej4.4#Intex Metal Frame
https://shop2788.sfstatic.io/upload_dir/shop/_thumbs/26326-1.w610.h610.fill.jpgIntex Ultra XTRBasseng med stålrammeRund, Firkantet4,88 m - 9,75 m1,22 m - 1,32 m19156 l - 54368 l30 - 90 minutterNej4.5#Intex Ultra XTR
https://www.pricerunner.dk/product/1200x630/1903312354/Intex-Prism-Frame-Pool-400x200cm.jpgIntex PrismBasseng med stålrammeRund, Firkantet, Oval3,66 m - 6,10 m0,76 m - 1,22 m6503 l - 18202 l30 - 90 minutterNej4.4#Intex Prism

Guide til kjøp av basseng i hagen

Hvilket basseng skal du velge?

Totalt sett er det 4 forskjellige typer basseng:

– Svømmebasseng

– Frittstående basseng

– Nedgravd basseng

Kilde: Coop.dk Svømmebasseng

Opplåsbart basseng

  • Enkelt å sette opp
  • God plass for hele familien
  • Kos i hagen
  • Ikke så godt egnet for svømming 

Nei, her tenker vi ikke på de små plaske basseng til de små, men på oppblåsbare svømmebasseng som kan ha god plass til hele familien. 

Da er du klar for Tour de France eller hva du vil kose deg med mens du tar deg noe kaldt i glasset.

De oppblåsbare svømmebassengene finnes i forskjellige størrelser og har en fast kant i toppen. Dette gjør at du kan lene deg mot kanten og komme deg inn og ut uten at det går helt galt.

De er typisk runde, og selv om de kan brukes til å svømme litt i for de minste, er de ikke så egnet til det formålet.

Frittstående basseng

  • Mange størrelser og former
  • Enkelt å sette opp
  • Ikke like pent som et nedgravd basseng

Frittstående basseng er superpopulære og et virkelig godt valg for deg som vil bade, leke og ha det gøy i hagen. 

De frittstående bassengene finnes i mange størrelser og former, avlange eller runde, og de største kan bli opptil 10 meter lange og 1,5 meter dype, så det er ikke et plaskebasseng det er snakk om her!

Frittstående bassenger finnes med ulike typer kant. 

De vanligste er med stålrammer, men ikke solide sider. De er enkle å sette opp, men konstruksjonen er mindre stabil enn med en solid stålkonstruksjon.

Frittstående stålbasseng har derimot faste sider, noe som gjør bassenget mer solid og at du kan lene deg på sidene. Ønsker du å gjøre bassenget til en del av for eksempel en terrasse og grave det ned helt eller delvis, så er dette det riktige valget. 

Du kan grave et billig frittstående basseng ned, men de fleste anbefaler det ikke, da det lettere går i stykker og det er synd å stå med et basseng du har brukt mye krefter på å grave ned og som da er utett og ikke kan brukes.

Det finnes også frittstående bassenger i grafitt og tre, som ser penere ut og er mer slitesterke.

Trenger du et basseng som skal stå ute hele året, så gå for et som selges til det formålet.

Nedgravd basseng til hagen

Et nedgravd basseng er det de fleste av oss forbinder med et ekte basseng, men hvor mye koster egentlig det og hvordan gjør man det? 

Husk at det kan være krav fra myndigheter og eierforeninger i forhold til basseng. Her er det viktig å skille ut kostnader til selve bassenget. Det inkluderer det støpte bassenget, utstyr som pumpe og filter og så arbeidet med å grave bassenget ned og muligens vegger eller bygge fundamenter rundt det.

Kjøper du et nedgravd basseng fra et basseng selskap vil totalprisen fort bli flere hundre tusen kroner.

Et alternativ kan være å kjøpe et ferdig støpt stålbasseng og få en håndverker til å grave bassenget ned og mure et fundament rundt.

Her må du regne med en pris på mellom 20-50 000 kr for den oppgaven.

Du kan altså få et nedgravd basseng for under 50 000 NOK og kanskje helt ned til 30 000 NOK.

Kan du grave ned et frittstående basseng?

Du kan enkelt grave ned et frittstående basseng, helt eller delvis. I Facebook-gruppen “Basseng og hagebasseng i hagen” er det mange fine eksempler på medlemmer som har gravd ned sitt frittstående basseng eller bygget terrasser rundt.

Hvis du vil grave ned det frittstående bassenget ditt, er det en god idé å skaffe et stålbasseng og ikke et av de billige bare med PVC-duk og ingen beskyttelse.

Du kan grave ned de billige bassengene, men med tanke på jobben som må legges i det, er det synd å spare akkurat her, hvis det da går i stykker og du sitter igjen med et ubrukelig basseng du har gravd ned.

Betaler du noen for å grave hullet, betaler du allerede flere tusen kroner (antar vi) og da kan det knapt lønne seg å spare akkurat der. Det er sikkert noen tusen kroner dyrere å kjøpe stålbasseng, men holdbarheten er også betydelig lengre.

Et annet flott alternativ er å bygge en platting som er litt hevet over bakken rundt bassenget ditt. Her kan du så grave bassenget ditt litt ned i bakken og så bygge en platting rundt det. På den måten får du bassenget ditt avdekket og du slipper å grave et så dypt hull.

Gode ​​råd for trygg bading i hagen

Er det trygt å ha et hagebasseng når du har, kanskje små, barn? Det korte svaret er ja, men du må selvfølgelig ta forholdsregler. Det viktigste er å være klar over (svært liten) drukningsfare. Derfor er det viktigste rådet du kan gi for sikkerheten også at små barn ikke bør bade uten tilsyn. 

1
Ikke dekk til bassenget

Unngå å dekke til bassenget. Hvis noen faller i, risikerer de å bli viklet inn i duken og drukne.

2
Hold styr på klorbalansen og PH

«Hvis du ikke vannrenser og tilsetter klor i de store bassengene, er det bare et spørsmål om tid før det kommer massive bakterier. Og så er det bare et spørsmål om hvor syk du blir.»

Brian Krogh, Institutt for teknologi

Rengjøring av et hagebasseng kan koste alt fra 150 kroner for et alt-i-ett vannpleiesett for de mindre bassengene til mange tusen kroner for filter, pumpe og klor til de store bassengene.

3
Vær oppmerksom på ftalater

Kjøp fra en anerkjent norsk nettbutikk som ikke selger produkter med de skadelige ftalatene.

FAQ

Vi synes du bør velge et basseng fra Intex, Bestway eller Swim & Fun. De gjør det best i tester.

De billigste bassengene til hagen koster under 1000 NOK, mens et nedgravd basseng er tilgjengelig fra 20 000 - 30 000 NOK og opp til luksusmodeller for flere hundre tusen.

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general