Airbike Test – beste maskin til knallhard trening

Leter du etter en knallhard treningsform for hele kroppen, som passer inn i et travelt liv? I så fall synes jeg du bør overveie å prøve en airbike. Enten i treningssenteret enten hjemme.

Med en airbike får du maksimal trening, på kortest mulig tid, og forbrenner opptil 1000 kalorier i timen 

I denne guiden skal vi se på hvilke airbikes som finnes på markedet til private brukere. Hvem av dem er best i forhold til prisen og er det fornuftig å kjøpe en budsjettmodell?

Beste airbikes

Nedenfor finner du 3 gode airbikes. De koster fra ca. 7000kr og opp til 10.000kr, og det er hovedsakelig modeller til privat bruk. Hver av dem fås i pro-modeller til treningssentre og treningsrom, men de koster en hel del mer.

Vi har valgt å ikke ta med flere modeller i tester, da de stort sett koster det samme. Det er ikke noen gode budsjett-muligheter her. Selv lavprismodellene fra merker som Titan koster 6000kr, så etter vår mening, er det ikke så mye å spare når du ikke kjenner kvaliteten. 

Assault Fitness AssaultBike Classic

  • Den originale
  • 68.5cm luftvinge
  • Til private og profesjonelle
Butik Pris Les mer
12.495,00 NOK → Les mer
14.499,00 NOK → Les mer

Assault Bike er den originale airbiken som revolusjonerte markedet. Derfor har Assault Bike blitt synonymt med airbike, selv om det også er et merke.

Det er litt som med Concept 2 for romaskiner, som også har definert romaskin-nisjen, i hvert inntil vannromaskinene kom.

Denne airbiken er til deg som vil ha kvalitet og et merke som du vet at du kan stole på. Her får du et stort hjul og gode solide håndtak samt et display som har mange forskjellige programmer, for eksempel nedtelling av kalorier.

Luftvingen i hjulet er på hele 68,5cm og gir massevis av motstand, og det er jo nettopp det vi vil ha med en airbike. Du blir ikke for sterk til denne modellen!

Assault Bike fås i flere modeller. Dette er prisen på en Classic modell som er velegnet til privat bruk, eller til deling. Skal du utstyrt et treningssenter, eller andre steder med hyppig bruk, kan du i stedet se etter Pro-modellen, eller Elite, som er spesifikt utviklet til profesjonell bruk.

Schwinn Airdyne A6

  • Det gode alternativet
  • Til privat bruk
Butik Pris Les mer
14.999,00 NOK → Les mer
15.749,00 NOK → Les mer

Schwinn er det andre store merket innenfor airbikes. Her kan du komme i gang for et par tusen kroner mindre enn den originale Assult Bike ovenfor.

Med en pris på omkring 7000kr er det ikke en billig modell, men billigere enn konkurrenten.

Scwinn har flere modeller av airbikes, men her har vi funnet prisen på den den billigste modellen, AD6, som er beregnet til privat bruk.

Som du kan se på bildet, har denne airbike’en en mindre luftvinge enn Assault Bike ovenfor, men du vil få massevis av motstand her, siden airbikes jo gir mer motstand, desto hardere du trener. Pro AD8 modellen er et par tusen kroner dyrere, og har et større hjul.

Thor Fitness 

  • Svensk kvalitet
Butik Pris Les mer
10.165,00 NOK → Les mer

Thor Fitness er et svensk merke, som slår godt an hos seriøse hjemmetrenere. Den forhandles blant annet av LC Gear, som har vært i podcasten Fitness M/K.

Her har vi funnet deres airbike, som prismessig ligger omkring den billigste Assault Bike.

Stort svinghjul og solide håndtak gjør den til et kvalitetsprodukt du kan stole på.

Derfor skal du kjøpe en airbike – og derfor skal du ikke gjøre det

r du fremdeles i tvil om du skal kjøpe en airbike, så er dette avsnittet for deg. Her ser vi på fordeler og ulemper ved å investere i en airbike til hjemmetrening.

Jeg trener 5-6 ganger i uka, og halvdelen av tiden går med til kardio- og utholdenhetstrening.

Normalt pleier jeg å ro i romaskinen, løpe og bruke en crosstrainer, men etter hvert har det begynt å bli kjedelig og jeg har problemer med å holde oppe intensiteten.

Så fant jeg airbiken, og wow! – Det var noe helt nytt og spennende.

Airbike har nemlig den store fordelen at du ikke kan slacke mens du bruker den. Enten trener du for fullt, eller så må du stoppe. Du bruker nemlig hele kroppen, og det er ikke et motstandsnivå du kan regulere.

Det betyr at du må konsentrere deg 100% og all din energi på å holde deg i gang. Det er hardt! Men også overraskende morsomt.

Og derfor flyr tiden av gårde og kaloriene renner av deg.

Jeg pleier å trene i intervallet av 100-150 kalorier. Det er sykt hardt, men på 20 minutter kan jeg forbrenne 500 kalorier. Det er helt vilt.

Dermed minner airbiken meg om romaskinen. På romaskinen kan du jo heller ikke jukse, for du skal bruke kroppen hele tiden. Men romaskinen krever mer teknikk, og hvis du bare har litt problemer med rygg eller nakke, er det ikke optimalt å bruke den.

Airbiken derimot har helt naturlige bevegelse, uten at du bruker rygg og nakke.

Treningsekspert og Cand. Scient. Morten Zacho brukes ofte som ekspert i blant annet den danske avisen Politiken, anbefaler også en airbike som hans foretrukne hjemmetreningsutstyr. Det gjorde han i podcasten Fitness M/K, med Anders Nedergaard.

En airbike er til de som har det travelt i hverdagen, men som begynner å bli lei av å ikke få trent. Du finner nok ikke en mer effektiv treningsform.

Hva er så ulempen ved en airbike.

Først og fremst er det nok prisen. Det er ikke den billigste treningsformen og det er helt sikkert ikke en budsjettvennlig treningsform. Den billigste airbike hos en forhandler som Abilica koster omkring 7000kr og det er jo en hel del mer enn hva et par kettlebells eller en treningssykkel koster.

Jeg kan også forestille meg at det ikke er et treningsredskap for nybegynnere. Det er sjeldent jeg ser noen hoppe opp på airbiken i treningssenteret, og hvis de gjør det, blir de ikke sittende så veldig lenge.

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general