Cosori Premium airfryer – test 2023

Vi har testet den populære airfryeren Cosori Premium.

Vi har sett på hvor lett den er å bruke, om den er verdt pengene og ikke minst: Kan den lage god mat?

Allerede nå kan vi avsløre at vi elsker den! Den er lett å bruke, lager virkelig lekker mat og så sparer man oppvasken. 

Les videre og få vite hvorfor vi anbefaler den, men også hva vi synes kunne gjøres bedre.


Cosori Premium anmeldelse

 • Best i Test
 • Mat-kapasitet: 5 liter/2.7kg
 • Effekt: 1700 watt
 • Vekt: 5,4 kg
 • Dimensjoner: 32 x 30 x 30 cm
 • Sikkerhetsfunksjoner: Automatikk pause når du tar ut kurven
 • Garanti 2 år
 • Forhåndsinnstillinger: 11

Cosori Premium er en super airfryer som jeg varmt kan anbefale til barnefamilier, travle single og egentlig til alle som har lyst til å erstatte frityrgryte, mikrobølgeovn og ovnen med en kjøkkenmaskin.

Den har et avdempet design som gjør at den passer inn i et moderne kjøkken og den tar mindre plass enn man skulle tro.

Cosori Premium lager lekker mat på en enkel og rask måte og er svært brukervennlig, med 11 forhåndsinnstillinger som klarer alt fra fisk og kylling til bacon. Det gjør at den er velegnet også til barn og tenåringer, som da enkelt kan lage seg snacks og småretter.

Airfryeren er dessuten enkel å rengjøre og vedlikeholde. – For det meste holder det med noe tørkepapir eller en våt klut etter bruk.

Cosori Premium har vunnet en rekke tester og fått gode anbefalinger, blant annet fra BBC Good Food og Tek.no, og så har den vunnet designprisen Red Dot Award. På Amazon.com får den 4.7 av 5 stjerner og den anbefales av tilfredse bruker på Facebook og Reddit.

Jeg anbefaler Cosori Premium til alle som har lyst til å lage sunnere mat, og mer variert mat, men som normalt ikke får gjort det. Med en airfryer som denne, er det mye enklere å ta de sunne valgene. 

Med en pris på omkring 2000kr er det ikke den billigste airfryeren, men billigere enn konkurrenten fra Philips, og ikke så mye dyrere enn for eksempel Ninja Foodie.

Fordeler og Ulemper

 • Flott design
 • Lekker mat
 • Enkel å bruke
 • Mange oppskrifter
 • Det finnes billigere modeller

Vurdering

★★★★★

Førsteinntrykk og design

Det første jeg la merke da jeg åpnet kassen var Cosori airfryerens matte svarte farge og det kompakte designet.

Cosori Premium er faktisk en stor airfryer, med plass til 5,7 liter, men designet gjør at den ikke fremstår som klossete.

Airfryeren har et firkantet design, med avrundede kanter, og det synes jeg er et godt valg, for dermed passer den godt inn i de fleste moderne kjøkkener. Jeg kan godt se den for meg i et kjøkken med for eksempel stål og tre. 

Det er selvfølgelig individuelt hvilket utseende man foretrekker, men hvis du er bekymret for å få noe plastikk-skrammel i kjøkkenet, så kan jeg godt berolige deg. Den vil passe fint ved siden av kaffemaskinen og kjøkkenmaskinen din.

Selv så bor jeg i en eldre leilighet i København, med et lite kjøkken, så det er ikke plass til så mange kjøkkenmaskiner, men jeg synes Cosori airfryeren kan stå fint i hjørnet, uten at den dominerer.

Brukervennlighet og oppsett

Som sagt var jeg litt nervøs, når jeg skulle ta i bruk en airfryer. Ikke fordi jeg er teknisk analfabet, men fordi jeg ikke er så dreven i kjøkkenet og har dårlige erfaringer med dingser der.

Cosori Premium er heldigvis superenkel å få satt opp. Når du først har fått fisket den opp fra esken, og satt den på plass, er det ganske enkelt å montere den.

Det eneste du trenger å gjøre er å fjerne plastikk og papp, og så montere de to brettene og sette dem inn i airfryeren. Og der er faktisk det – da er den klar til bruk.

Det følger også med ekstrautstyr til grill og baking, en utførlig bruksanvisning på dansk samt en oppskriftsbok.

Jeg anbefaler at du skummer gjennom bruksanvisningen og får litt styr på hvordan en airfryer fungerer, og hva de forskjellige knappene og innstillingene brukes til.

Noe som er viktig, er å huske å varme opp ovnen før bruk! Det skal gjøres hver gang – og det tar et par minutter.

Det gjør du ved å trykke på knappen «Pre Heat» og velge den varmen som skal brukes – så tilpasser airfryeren selv tiden og piper når den er klar. Du kan se hvilken varme du skal bruke i oppskriftsboken, alt etter hva du vil tilberede.

Airfryeren skal plasseres i god avstand fra veggen, da utluftingen skjer bak og det er den eneste lyden du kan høre mens den er i gang. Den er svært stillegående, mindre enn en varmluftsovn, synes jeg. Jeg glemte den i hvert fall helt, da jeg ikke kunne høre den ute fra kjøkkenet, før den pep og var klar.

Forhåndsinnstillinger og programmer

I testen min har jeg laget alt fra bacon til kyllingvinger, og frem til nå har jeg mest brukt forhåndsinnstillingene og knappene til det. 

De er heldigvis enkle å kjenne igjen, med små symboler, for eksempel for kylling, bacon, fisk og så videre.

Når du bruker forhåndsinnstillingene, så sjekk først i oppskriftsboken, så du kan fin-innstille tid og varme. Det er jo forskjell på å steke et kyllingbryst med skinn og en kyllingfilet.

I oppskriftsboken kan du også se om du skal riste eller vende på maten underveis. Det er enda en fordel ved å bruke forhåndsinnstillingene, for da får du automatisk beskjed med piping og blinking fra maskinen, hvis du vil det.

Jeg ikke hatt så mye bruk for å stille inn manuelt, men den kan selvfølgelig også fungere som en mikrobølgeovn, hvor du velger temperatur og tid. Da skal du være oppmerksom på at en Cosori airfryer bruker mindre varme og tid enn en alminnelig ovn. 

Jeg brukte for eksempel den manuelle muligheten til å gi min bacon litt mer sprøhet, siden innstillingen som standard ikke ga fullt så sprøtt resultat som jeg ville ha, fordi det er slik de foretrekker bacon i utlandet. Så da ga jeg den bare 2 minutter på maks, og så fikk jeg en lekker sprø bacon.

Tilberedning og matlaging

Under denne testen har jeg eksperimentert med forskjellige retter og matvarer. 

Jeg har blant annet testet:

 • Laksefilet
 • Bacon
 • Kyllingbryst med skinn
 • Kyllingfilet
 • Pommes frites (hjemmelaget og fra frossen tilstand)

Fordi det er noe jeg spiser ofte, og også fordi jeg synes det kan være vanskelig å tilberede ordentlig.

Det er plass til 5,7 liter, hvilket burde være nok til minst 4 porsjoner samtidig(?) som for eksempel å kunne tilberede en hel grillkylling. Jeg har ikke selv testet en hel kylling, men på det sosiale mediet Reddit (/r/airfryer) er det massevis av bilder av hele grillkyllinger som er tilberedt i en Cosori.

Fish and Chips lavet i Cosori Premium. Kilde: Reddit.com

Det finnes større airfryeren, for eksempel Philips Airfryer XXL og Ninja Foodie, men jeg mener Cosori er stor nok til de fleste alminnelige familier og selvfølgelig til single. Er du singlet, kan du fint klare deg med den mindre Cosori Pro-modellen som er noe billigere.

Det første jeg testet var en laksefilet

Den valgte jeg, fordi det er så vanskelig å steke fisk, uten at den blir tørr og kjedelig. 

Den oppgaven klarer airfryeren helt perfekt, med en saftig lekker konsistens og et sprøtt skinn.

Og så var det en positiv overraskelse at det kom så lite luft fra maskinen. Normalt er fisk noe som man virkelig lukter i hele oppgangen, eller huset, men det var nesten ikke noe lukt og det var lett å rengjøre brettet etterpå.

Baconet var sprøtt og lekkert, og det var virkelig en overraskelse hvor lite fett og vann som lå igjen. 

Glem alt om sprutende olje utover komfyren. Det skyldes kanskje at det er utlufting i en airfryer, så væsken fordamper ut fra baconet underveis. Mesteparten av bacon-et har jo vann i seg. Det gjør også at rengjøringen blir enkel, da det er nok med litt tørkepapir.

Avhengig av hva du tilbereder, skal du kanskje vende eller riste maten – for eksempel når du lager pommes frites. Da er det smart å bruke forhåndsinnstillingene og slå opp i oppskriftsboka, for da får du beskjed om når det skal gjøres – med et pip. Det står i oppskriftene om du skal vende eller riste maten.

Tikka Massala – hel grillkylling lavet i Cosori Premium. Kilde: Reddit.com

I denne testen har jeg ikke kunne teste alle typer mat, men det jeg har testet, gir gode resultater. På sosiale medier slik som Facebook og Reddit, finner du mange eksempler på lekre oppskrifter laget med Cosori. Jeg har linket til noen av dem i galleriet nedenfor. 

Det er veldig mange Facebook-grupper hvor du kan få inspirasjon og finne oppskrifter. I det hele tatt, så deler folk gjerne sine erfaringer og oppskrifter med airfryerne. Det er fint! Cosori har også en engelsk Facebook-gruppe, hvor de svarer på spørsmål, men ellers så er det to gode danske grupper. Airfryer Danmark og Airfryer Opskrifter, Tips Og Tricks

Rengjøring og vedlikehold

Bruksanvisningen anbefaler at du rengjør airfryeren etter hver gang den er brukt, og gjerne raskt, men selvfølgelig først når den er avkjølt.

Airfryeren har et dobbelt brett-system, med en beholder i bunnen og en annen beholder med hull i bunnen ovenpå. På den måten renner fettstoffet ned i den nederste beholderen i stedet for å sette seg fast i selve risten.

Beholderne og risten er laget i titanium og tåler oppvaskmaskin (sjekk bruksanvisningen), men for det meste er det nok med en tørkerull og en våt klut, eller litt vaskemiddel på en svamp. 

Materialet er non-stick og ingen direkte varme i metallet, så risikoen for at noe brenner seg er svært lav.

Akkurat som med en frityrgryte, vil jeg anbefale å være grundig og pliktoppfyllende med rengjøringen etter bruk, så ikke restene setter seg fast, da det på sikt kan skade non-stick overflaten eller gi bismak til det du lager.

Tekniske spesifikasjoner

Cosori Premium er en stor airfryer med plass til 5,5 liter og 2,2 kg. 

Den har en effekt på 1700 watt, noe som er helt på topp i vår test. Effekten er avgjørende for hvor raskt og hvor godt resultat man får, og også om man kan få den sprøe overflaten samtidig som innmaten er saftig.

Den maksimale temperaturen er 205 grader og den maksimale koketiden er 60 minutter. Det er verdt å bemerke at en airfryer bruker markant mindre varme enn en ovn, så 205 grader svarer til mer enn i en alminnelig ovn.

Hvem anbefaler jeg Cosori Premium til?

Cosori Premium er den største airfryeren fra Cosori (5,5 liter) og dermed velegnet til barnefamilier (opptil 5 personer), mens man som singlet eller par, fint kan klare seg fint med den mindre Cosori Pro-modellen (4,5 liter opp til 4 personer).

En slik airfryer har mange bruksområder. For meg er den genial, til å lage sunn mat, som fremdeles er lekker.

Fordi airfryeren er så god til både å lage sprø og saftige ting, blir det mye mer fristende å velge de sunne matvarene. 

Fisk er for eksempel noe jeg normalt synes er vanskelig å lage, men superenkelt å lage i en airfryer. Jeg legger bare inn en laksefilet, eller en annen fisk, og trykker på knappen. 20 minutter senere har jeg en lekker saftig filet, uten at det stinker fisk i hele leiligheten. Det er virkelig kult og noe jeg vil bruke ofte.

Det samme gjelder kylling, for en kyllingfilet blir perfekt brun utenpå og allikevel saftig. Er du opptatt av trening, er det helt sikkert et godt valg. Genial til meal prep, fordi du kan sette den til å lage en håndfull kyllingbrystfileter, og alle blir perfekt tilberedt etter bare 20 minutter.

Av samme grunn er mange barnefamilier veldig fornøyd med sin airfryer, fordi det er lett for barna å lage pommes frites, nuggets og andre lekre snacks.

En fordel med Cosori Premium, er at den har så mange forhåndsinnstilte programmer, med påminnelse om når du skal riste eller vende på maten. Dermed kan selv lekende og distraherte barn huske det. 

Da vil jeg gjerne tilføye at Cosori Airfryeren ikke blir så veldig varm under bruk. Du skal selvfølgelig lærer barna å bruke den korrekt og ikke røre på sidene, men jeg tror ikke det er så stor risiko for å brenne fingrene.

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general