Liker du ikke å løpe? Prøv dette i stedet for å slutte

Annonse

“Jeg hater å løpe!”

Det er en setning jeg ofte hører fra folk som nettopp har begynt med løping. Og med god grunn. Løping kan til tider være ganske kjedelig og slitsomt. Derfor regner man med at mange slutter etter bare én måneds trening.

Men det er faktisk flere ting du kan gjøre for å gjøre løpingen morsommere! Før du gir opp å løpe for alltid, så prøv disse tipsene og se om det fungerer for deg.

Du lurer sikkert på hva du kan gjøre for å gjøre løpingen morsommere. Vel, det er en rekke ting som kan hjelpe deg å holde deg motivert og fornøyd med treningen din. Her er noen tips:

Tren med venner

Hvis du trener alene, vil det være vanskeligere å holde deg motivert over tid hvis du ikke liker kilometerne på veien. Løper du med venner, blir det lettere å fortsette å løpe.

Planlegg rutene dine for variasjon

Hvis du alltid tar samme rute, er det stor sjanse for at du blir lei av treningsøktene etter en stund. For å sikre at dette ikke skjer, er det smart å planlegge løpeturene dine for å ha litt variasjon.

Lær om løping

Løping er en av de mest fascinerende idrettene når du vet mer om det. Uansett om det er å lære å bli raskere eller sterkere, eller bare plukke opp noen tips her og der. Å lære noe nytt hver dag er nøkkelen til at alt holder seg friskt og interessant.

Finn et mål med løpingen

Ikke bare hopp ut i løpingen hvis du ikke liker det, for sjansen er stor for at det ikke endrer seg.

Prøv heller å finne ut hvorfor du egentlig ønsker å løpe i utgangspunktet.

Så, for eksempel hvis du ønsker å gå ned i vekt, så planlegg treningen din rundt å gjøre det. Den ekstra motivasjonen kan virkelig hjelpe.

Lytt til musikk eller podcaster.

Motivasjon kan være vanskelig å finne når du løper.

Det er derfor det kan hjelpe å lytte til musikk på Spotify eller andre kilder mens du løper.

Skaff deg noen gode hodetelefoner og sett på en interessant podcast eller favorittartistene dine og fortapt deg selv.

Bare pass på å ikke ha noe for distraherende, slik at det ikke tar unna opplevelsen av å være der ute i naturen. Med mindre du selvfølgelig løper i byen med trafikk og irritasjoner, kan musikk hjelpe deg med å distrahere deg fra det.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general