Massasjepute TEST 2024 – beste til nakke og skulder

Finns det noe bedre enn en runde med massasje etter en lang dag? Men hei, hvor er den personlige massør din? Vel ja .. det var jo det.

Heldigvis kommer teknologien os til hjelp med oppfinnelsen av massasjeputer. Da kan du alltids få en deilig og beroligende massasje, enten du sitter hjemme i godstolen eller på langtur i bilen.

I denne testen har vi sett på populære massasjeputer. Vi har satt vår testperson (det er jeg, Erik) med vonde skuldre og nakke til å teste og skrive.

Jeg har hatt problemer med skuldre og nakke siden en whiplash-ulykke.

Vi kan allerede nå avsløre at massasjeputer faktisk fungerer. Det føles bra og det løsner. Det er ikke en erstatning for ekte massasje, men det er overraskende bra.

Det er imidlertid forskjell på putene og kvaliteten på apparatene.

Les videre og finn ut hvilken massasjepute vi anbefaler og til hvilken pris. 

ANNONSE

Massasjeputer til nakke og skuldre

Flowpillow Heat

Vårt valg for best i test.

Flowlife er et svensk merke som produserer massasje- og velværeprodukter. De er kanskje mest kjent for sin populære massasjepistol, men lager også massasjeputer.

Vi har fått tak i massasjeputen deres, Flowpillow Heat, og har testet den i noen uker og vi liker den virkelig.

Jeg testet puten da jeg hadde fått litt tak i nakken og fikk derfor spenningshodepine. Puten fik løsnet op og dagen etter var nakken min smidig og myk igjen.

Massasjepute i gode materialer

Førsteinntrykket av Flowpillow massasjepute er at den er i god kvalitet. Materialer og design er bare litt flottere enn det du vanligvis finner på en massasjepute.

Her tenker jeg spesielt på nettet som dekker de roterende massasjeballene som virker mykere og sterkere enn de billige modellene. Dette er viktig fordi uten nettet vil massasjeputen ikke være brukbar.

Kan kjøres på batteri

En fordel med Flowpillow er at den kan gå på batteri. Puten lades når du har tilkoblet strøm og kan derfor brukes uten ledning.

Det er kjempelurt fordi du kan ta den med deg dit du trenger.

God komfort og god størrelse

Det neste jeg la merke til var at Flowlife massasjeputen hadde en god størrelse som passet nakken min perfekt.

Når jeg la puten i nakken og lente meg bakover, passet den perfekt slik at massasjekulene ble plassert på hver side av nakkemusklene.

Jeg har erfart med andre modeller at de er for små, kanskje fordi de er produsert etter andre internasjonale standarder. Her i Norden er vi litt større i snitt enn mange andre land.

Flowlife er tilpasset nordiske størrelser 🙂 og det er jeg glad for.

Dette gjør at du får en bedre massasje hvor du ikke trenger å justere på puten hele tiden.

Flere hastigheter og varme = kos

Flowlife har som de fleste andre massasjeputer varme i massasjekulene og det føles veldig deilig det.

Det kan være vanskelig å ikke sovne!

Varmen og de rytmiske bevegelsene fungerer og det er superavslappende. Akkurat det du trenger etter en lang dag.

Personlig synes jeg massasjeputer som Flowlife er veldig gode for å løsne opp spente nakkemuskler. Hvis du ofte lider av spenningshodepine, kan det være verdt et forsøk.

MusclePain

Massasjepute fra populær dansk produsent. MusclePain er et dansk selskap som lager utstyr for velvære, massasje og rehab, inkludert en populær massasjepistol.

Her får du en kraftig shiatsumassasje med infrarødt lys og varme. Massasjeputen har 4 massasjehoder, med flere innstillinger og styrker.

Det spesielle med MusclePains massasjepute er at den er trådløs og går på et kraftig batteri.

Det er supersmart, for da kan du ta med deg puten og bruke den overalt.

Beurer MG 147 massasjepute

Beurer er en prisvinnende produsent av elektronik.

I flere tiår har den tyske produsenten produsert, forbedret og foredlet sine produkter, som selges til store deler av verden.

Slik er det også med deres smarte, kompakte og multifunksjonelle pute med massasje.

Puten er laget av slitesterk Mesh, som er et hudvennlig materiale som tåler varmen fra de integrerte massasjekulene. Du kan ta av trekket etter behov og vaske det slik at hygienen alltid er på topp.

Når du vil ha en av de kraftigste massasjeputene, må du vurdere hvor mange massasjehoder som er montert i puten.

Beurer MG 147 har 4 Shiatsu-hoder som er satt til å rotere i par for å gi deg den mest optimale og effektive behandlingen. ‘Hodene’ kan rotere med klokken og mot klokken.

Guide til kjøp av massasjepute

Nå har du blitt introdusert for en rekke produkter – men hvordan finner du den rette for deg? Vi har satt sammen en grundig guide for å hjelpe deg å finne den rette matchen.

Depositphotos_24297961_s-2019.jpg

Sånn fungerer en massasjepute

En massasjepute er bygget kuler som kan justeres i ulike bevegelsesmønstre. De kan rotere i samme retning, eller det kan være kuler (også kalt ‘massasjehoder’) som kan rotere både med klokken og mot klokken.

De nyeste massasjeputene har varme innebygd. Dette har stor betydning for effekten av behandlingen din. Ønsker du en kvalitetsmassasjepute, velg da en med infrarød varme. Disse kan brukes lenge og varmen vil ikke ha en skadelig effekt på huden.

Vær særlig oppmerksom på funksjoner

Når du kjøper massasjepute, så ta da utgangspunkt i dine behov for behandling av ulike deler av kroppen.

Mens noen trenger korsryggbehandling, trenger andre nakke- og skuldermassasje.

Du kan bruke disse punktene til å velge:

  • Programmer med massasje
  • Med eller uten varmeegenskaper?
  • Intensitet av varme
  • Massasjekuler – antall og egenskaper i forhold til bevegelsesmønster
  • Med eller uten fjernkontroll?

Vi har alle ulike behov når det gjelder massasje.

Verdt å vite om typer massasje i massasjeputer

De 4 mest populære massasjeformene du får med massasjeputer er:

  • Shiatsu
  • Roterende
  • Vibrerende
  • Pulserende

De fleste massasjeputer er designet for å gi Shiatsu-massasje. Det er en kinesisk massasjeform som fungerer med ulike trykknivåer. Her vil du starte med myke, store og overfladiske bevegelser som har som mål å varme opp huden slik at du etterpå kan massere i dybden med punktmassasje.

Massasjepute, massasjematte eller massasjepistol?

Når du ønsker å kjøpe en massasjeapparat har du vanligvis valget mellem disse 3 typene. 

Massasjeputen ser ut som en pute og er ment å brukes til å massere nakke og skuldre. Den har typisk to eller fire roterende kuler som er egnet for å massere på hver side av nakken eller rundt skulderbladene. Noen massasjeputer kan ha ekstra lengde, så de masserer også fronten av nakken og kragebeinet.

Massasjematter, massasjeseter eller massasjetepper er typisk designet for å passe i en stol, for eksempel til bilen. Den masserer for det meste korsryggen, men kan også ha massasje for nakke og skuldre. Det finnes også massasjematter som er beregnet til å ligge på og fungerer derfor som en slags helkroppsmassasje.

Massasjepistol er et massasjeapparat som kun har én ball, men som igjen kan brukes akkurat der det trengs. Dette er smart, for det kan ofte være vanskelig å treffe akkurat der du vil, med en vanlig massasjepute. Hvis du for eksempel har et tak i nakken på et spesielt sted, så er den massasjepistolen genial.

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general