Viking Pro V romaskin TEST 2023

Toppmodellen av vannromaskiner fra First Degree Fitness heter Viking Pro V og er en romaskin i mørkt asketre som virkelig pynter opp hjemmetreningsrommet.

I vår test av vannromaskiner kommer Viking romaskin ut som nummer 1 og det gjør den fordi den er bunnsolid, vakker og gir en skikkelig god roopplevelse. I tillegg har den en mye bedre skjerm enn konkurrentene.

Les også: Vannromaskin Test

Viking Pro V romaskin

Viking Pro V romaskin er bygget av tre, alle deler, ikke bare rammen. Her skiller den seg ut fra billigere modeller, hvor strukturen rundt tanken typisk er i metall.

Det gir et estetisk imponerende utseende.

Viking Pro V i testen hos forhandleren Abilica

Noe jeg virkelig likte med Viking Pro V er at den er bunnsolid. Jeg testet den på maks motstand og tok hardt i. Selv om jeg satte inn alle kreftene og veier nesten 100 kg, flyttet den seg ikke ut av flekken.

Jeg synes det er viktig å ta med.

For det kan være at du ikke er like tung som jeg, men du vil nok gjerne kunne føle du kan gi alt du har når du trener.

Viking Pro V har et ekstra nivå av motstand.

Det er tungt og nok ikke noe de fleste vil bruke, men det er fint at muligheten er der, for det er ikke noe verre enn å ha brukt 10k + på en romaskin, for så å oppdage at du etter seks måneder har blitt for sterk til det.

Beste skjerm i kategorien

Romaskiner med vann har vanligvis ikke god skjerm. Hvis du er vant til å ro på Concept 2 i treningsstudioet, vil du kanskje bli skuffet hvis du forventer det samme her.

Men netop Viking Pro V har en skjerm som er bedre enn de fleste konkurrentene. Ikke minst kan den kobles til et pulsbelte, noe de billigere vannromaskinene typisk ikke kan.

Den kan også kobles til den medfølgende appen FluidRower, hvor du kan lagre treningsøktene dine.

Alternativer til Viking Pro V

Viking-modellen er den dyreste av vannromaskinene vi har testet og med en pris på den gode siden av 15 000 NOK er den nok ikke for alle.

Det finnes andre gode alternativer.

For noen tusen kroner mindre kan du få Apollo Hybrid Rower, som er nesten samme modell. Forskjellen her er at strukturen rundt tanken er i metall, at skjermen er mindre avansert og at det maksimale motstandsnivået er lavere.

Konklusjon

Viking Pro V er testens beste vannromaskin og også den dyreste. For pengene får du en flott romaskin i asketre med ekstra motstand og en skjerm med app som er best i test.

Tags:

Erik fra Fitfact.no
Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general