Concept2 romaskin

Concept2 er ikke en billig romaskin. Den billigste modellen starter på ca. 8 000 kroner og de dyrere modellene, beregnet for bruk i klubber og treningssentre, koster nesten 15 000 kroner. Det er derfor god grunn til å se seg om etter et godt tilbud. Vi har prøvd å finne dette i søkemotoren nedenfor.

Vi samler inn priser daglig fra en rekke norske forhandlere av Concept2 romaskiner, slik at du alltid kan finne en god pris. Du kan velge å se tilbud bare ved å trykke “Se tilbud”. Imidlertid er det sjelden gode tilbud på Concept2, og prisene er veldig like.

Hvis du er interessert i alternativer til Concept2, kan du lese delen om “Alternativer til Concept2”. Patentet på Concept2 er utløpt, så andre produsenter står fritt til å kopiere maskinens grunnstruktur og de har gjort det. Er dette noe for deg? Les videre og finn ut.

Les mer: Romaskin Test

Billig Concept2

Tilbud og salg på Concept2 romaskiner

Leter du etter gode tilbud på en Concept2? I denne delen har vi samlet tilbud på billige romaskiner. Velg en av de beste tilbudene i tabellen nedenfor. Vi innhenter priser og tilbud flere ganger i uken fra flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
romaskiner
14492 kr.
15880 kr.
Concept 2 RowErg
17490 kr.
19305 kr.
Concept 2 RowErg Tall, Romaskin

Concept2 Modeller

Concept2 har eksistert i mange år nå. Den første modellen kom på markedet i 1981 med det passende navnet: Modell A. Siden den gang har mange nye modeller blitt lagt til, men den grunnleggende designen har endret seg veldig lite. Trenger du derfor det nyeste og dyreste, eller kan en billigere modell gjøre det? Vi har sett på forskjellen mellom de forskjellige Concept2-modellene.

Concept2 Model D

Best for hjemmebruk

Concept2 Model D sammenligning

Modell D er Concep2s mest solgte romaskin og deres anbefalte romaskin for hjemmet. Den er også den billigste og har alt som trengs for å få en god trening. Det er også denne maskinen du sannsynligvis har sett i treningsforeningen eller i roklubben.

Concept2 Model E

Best for fysio og rehabilitering

Concept2 model E sammenligning

Modell E er et godt valg hvis du foretrekker en romaskin med høyere setehøyde. Dette kan for eksempel være hvis maskinen skal brukes som en del av rehabilitering, der brukerne kan ha problemer med mobilitet. Det høyere setet gjør det lettere å komme seg opp og ned av romaskinen. Dette er noe mange eldre setter pris på, uansett hvor god form de ellers er i.

Concept 2 Dynamic 

Mest realistisk?

Concept2 Dynamic model

Vi er ikke vant til å se den siste modellen av Concept2 i Danmark. Dette er fordi den såkalte dynamiske modellen faktisk er en helt annen måte å ro på. I motsetning til de vanlige modellene, beveger du føttene mens du ro, mens setet ikke beveger seg særlig mye.

Det burde gi en mye mer realistisk, rolig opplevelse. En vitenskapelig studie har allerede testet forskjeller mellom de to modellene, og her konkluderes det med at:

dynamic ergometry may help rowers maintain their feel for the water with more similar force profiles and high stroke rates

Dermed minner kadence og effekt på Dynamic -modellen mer om en båt på vannet enn de klassiske modellene.

Skjerm- og skjermversjoner

Concept2s skjerm kalles PM, og versjonen kommer deretter tilbake med et tall. Den siste visningen i skrivende stund var PM5. Det er verdt å sjekke hvilken modellmonitor som er på Concept2 -romaskinen du vil kjøpe. En ny romaskin vil selvfølgelig ha det siste, men hvis du kjøper en brukt kan du ha en eldre modell som PM3 og PM4.

Hva er forskjellene mellom PM3, PM4 og PM5?

Det kan være en rekke forskjeller, ikke minst i forhold til hvilke pulsmålere du kan koble til.

PM3: Kan bare koble til et standard analogt pulsbelte fra Polar og deretter en dongle fra Concept2 som skal kobles til.

PM4: Kan bruke ANT+ trådløs pulsbelteforbindelse. Har muligheten til å bruke ekstern harddisk fra Logcard

PM5: Kan bruke ANT+ og Bluetooth og fungerer derfor med praktisk talt alle typer pulsmålere. Har mulighet for å koble til USB for loggbok og har display med bakgrunnsbelysning.

Du kan lese mye mer om forskjellene mellom de 3 modellene i denne tråden på Concept2s forum: https://www.c2forum.com/viewtopic.php?t=152943

Concept2 treningsprogram

En av de store fordelene med å kjøpe en Concept2 romaskin er tilgangen til det store fellesskapet som finnes rundt ergometertrening (dvs. trening på romaskin). Bare på Concept2s eget nettsted finner du et hav av treningsprogrammer for alle formål, fitness, tid og konkurranse eller vekttap. Concept2 har også en “Workout of the Day” -side, hvor du kan velge mellom 3 programmer i forskjellige intensiteter hver dag. Du kan lese mye mer om Concept2 treningsprogrammer og andre opplæringsprogrammer generelt, på lenken nedenfor.

Concept2 vedlikehold

Daglig:

Tørk av styreskinnen med en klut eller en ikke-slipende skuresvamp etter bruk. Du kan bruke enten vann og såpe eller glassrens. Ikke bruk mineralsyrer, blekemiddel eller grove slipemidler.

Etter 50 timers bruk

eller til ukentlig bruk i romklubber, treningssentre eller lignende:

Rengjør og smør ditt Concept 2-kjede med vanlig kjedeolje (renset mineralolje). Du kan også bruke en 3-i-1 olje eller 20W motorolje. Påfør oljen med en klut og gni langs hele kjedens lengde. Tørk av overflødig olje og gjenta prosessen om nødvendig.

Etter 250 timers bruk

eller til månedlig bruk i roklubber, treningssentre eller lignende:

 • Inspiser kjedet for stive ledd. Hvis det er stive ledd og en grundig smøring med olje ikke hjelper, bytt kjeden.
 • Inspiser koblingen mellom kjeden og håndtaket for slitasje. Hvis hullet har blitt utvidet eller U-bolten er slitt halvveis, må du bytte ut delene.
 • Hvis håndtaket ikke kan flyttes riktig tilbake til svinghjulskassen, stram strikken igjen.
 • Kontroller at alle skruene er godt festet til maskinen.
 • Stram mutrene på PM-monitorarmen.
 • Inspiser innsiden av svinghjulet for støv med en lommelykt. Støvsug innsiden om nødvendig

Kilde: C2shop.dk

Concept2 tilbehør og reservedeler

Du kan kjøpe tilbehør og reservedeler til din Concept2 fra din forhandler. Hvis du har kjøpt maskinen brukt, kan du kjøpe reservedeler fra f.eks Abilica, som har:

 • Setepute
 • Smarttelefonholder

Forhandleren Apuls har:

 • Beskyttende matte

C2shop.dk har en rekke reservedeler:

 • Vedlikeholdssett med reservedeler
 • PM5 skjerm
 • Memorystick

Fitnessgruppen.dk har også individuelle reservedeler:

 • Fotstropp
 • Håndtak
 • Kjede
 • Gummistrikk

Sist men ikke minst kan du kontakte den internasjonale produsenten på Shop.Concept2.com

Andre Concept2 fitnessmaskiner

Concept2 er selvfølgelig mest kendt for den karakteristiske romaskine, men firmaet har faktisk også andet at byde på, herunder en langrendsimulator Skierg og en motionscykel Bikeerg. I begge tilfælde er det samme teknologi der bruges, altså et svinghjul med luftmodstand.

Concept2 Skierg

Skieerg simulerer visse dele af langrendsløb. I videoen nedenunder ses det tydeligt. Det er dog klart at Skieerg kun kan simulere stående langrendsløb hvor kun armene bidrager til fremdriften, som i sprint, og altså ikke de mere almindelige klassisk og skøjtestil. Ligesom med roning har langrend også moment, det vil sige, jo hurtigere du glider i pisten, desto lettere føles det.

Concept2 Bikeerg

Concept2 bikeerg er en motionscykel med luftmodstand, hvor modstanden skabes med luftmodstand, ligesom de andre Concept2 maskiner. Læs mere om Concept2 Bikeerg på Abilicas hjemmeside.

Tags:

Fitfact.no
Logo
Enable registration in settings - general